Dammen, wat kun je met een dubbeldam

Weet jij het antwoord?

/2500

je mag daarmee dan meerdere vakken tegelijk verplaatsen dus bvb van links onder helemaal naar rechts boven

Die bestaat niet volgens de spelregels.

Je mag zowel naar voren als naar achteren slaan, en je dubbeldam mag de hele diagonaal af, dus het hele bord over tot de rand (of tot waar je maar wilt) Maar pas op : een dubbeldam kan geslagen worden, dus als er een valstrik wordt opgebouwd, kan je hem opeens weer kwijt zijn!!

Je mag met een dam voor en achteruit over de volle lengte van een diagonaal. Als je zo een steen kunt slaan mag en moet je zelfs indien mogelijk andere losse stenen die op een diagonaal haaks op de eerste staan slaan. Zo kun je gedwongen zijn om drie of meer stenen die op twee of meer diagonalen staan te slaan, wat kan leiden tot verlies van de dam. Dubbeldam: zie link

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dubbeldam

meerdere vakken over de lijn tot vlak achter de pion die je wilt slaan, dus de eerstkomende.

springen, over de gehele linie en enkelvoudig stenen slaan in de juiste lijn terug en voorwaarts gaan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100