Wie kent er nog leuke simpele goocheltruukjes zonder (veel) voorbereiding, en het liefste geen kaarttruuks.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hier, deze doet het altijd goed, met een muntje:

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=IrXs6z9c0RU

als je een bord met water neemt met daar op een stukje wordt met daar in 3 lucifers recht op in gestoken, je legt er een glas naast en vervolgens vraag je het publiek (persoon) om een munt (1,2 of andere doet er niet toe) en legt de munt aan de rand van het bord in het water vervolgens vraag je hoe krijg ik de munt terug zonder het water aan te raken en de elementen te gebruiken op de munt uit het water te shuiven (antwoord) steek de lucifers aan zet snel het glas er over vervolgens zuigt het glas al het water op (is even uitproberen hoeveel water hiervoor nodig is ) en dan kan je droog de munt pakken groeten

Misschien vind je hier iets: http://goochelenleren.bestelinks.nl/

Niet echt goochelen, wel een truukje: een gekookt ei heel in een fles krijgen. . Gooi een brandende lucifer in een lege fles en zet meteen daarna een gekookt en gepeld ei bovenop de flessenhals.. het ei floept dan de fles in.

Misschien is dit wel een leuke. http://www.youtube.com/watch?v=72EYsQEw35k&feature=related

Neem een lege fles en doe hierin een potlood. Vraag aan iemand om het potlood er uit te halen zonder de fles aan te raken. Normaal lukt dit niet. Laat de fles vol met water lopen en je kunt het potlood pakken zonder de fles aan te raken. Door het water komt deze omhoog.

Een echte goochelklassieker is de videoband Leer goochelen met Hans Kazan uit 1997. Via uw openbare bibliotheek kunt u deze band opvragen. Zeer de moeite, en nog steeds door een grote groep klanten veelgevraagd vanwege de goede uitleg en de mooie trucs. http://zoeken.bibliotheek.nl/?q=hans%20kazan (RJ)

altijd bij de hand: je spierballen opblazen via je duim... zorg dat je een beetje scheef staat tov je publiek (niet ál te slim graag, maar voor kinderen werkt het perfect), pak je onderarm (publiekszijde) vast met je andere hand, zodat je met je duim ongemerkt de bovenarm wat omhoog kan duwen (het zachte stuk aan de binnenkant van je arm). Blaas theatraal stukjes lucht 'in' je duim (alsof je een ballon opblaast) en druk tegelijkertijd die binnenarm telkens omhoog. Dan blaas je dus je spierbal op. leuke vraag!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100