Wat is het verschil tussen mentalisme en goochelarij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waar een goochelaar zich vooral bedient van vingervlugheid en mechanische trucage, ligt de nadruk in een mentalisme-act op mentale vaardigheden zoals hypnose, intuïtie, psychologisch inzicht en geheugentechniek. Mentalisme is fascinerend om te ervaren, het wijst op de grote mogelijkheden van het menselijk denkvermogen en stelt het publiek in staat actief deel te nemen

Bronnen:
http://www.mentalist.be/andere-info/vaak-g...

In mijn optiek: bijna niets. Mentalisme klinkt een stuk spannender en het wordt wat spookier ingekleed. Verder niks.

Goochelarij is illusie. Volgens het woordenboek is mentalisme een tak van de goochelarij. Maar ik vind mentalisme meer te beschrijven als iets boven natuurlijks. Dat is goochelarij niet. Das gewoon bedrog en te verklaren.

Bij goochelarij wordt je niets wijsgemaakt,het is gewoon vingervlugheid en in ieder geval nep en dt wordt ook openlijk toegegeven. Bij het zogenaamde mentalisme wordt gesuggereerd,dat er paranormaliteit bij komt kijken,terwijl het ook gewoon nep is!

mentalisme is gebaseerd op psychologisch inzicht van de mens.. het inspelen op onzekerheden.. goochelarij heeft meer te maken met mensen te foppen door de aandacht van een bepaalde handeling af te leiden door vb dit snel te doen..

Een goochelaar entertaint met een vertoning van vaardigheid, bedrog en misleiding. Een mentalist entertaint met een vertoning van geestelijke dapperheid en claims van ongewone capaciteiten. Er is een heel duidelijk verschil tussen de twee - zelfs tot het punt van iets van een sociale klasse-achtige scheiding binnen de dramatische gemeenschap. Goochelaars hebben de neiging vast te houden met andere goochelaars en mentalisten hebben de neiging zich te houden aan andere geestelijke stijl performers.

Bronnen:
http://translate.google.com/translate?hl=n...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100