Wat betekend in gitaartabs het volgend: Tuning: Drop-D(D-A-D-G-B-E)

Weet jij het antwoord?

/2500

De letters staan voor de snaren, als je van boven (dikste snaar) naar beneden rekent (dunste snaar) krijg je EADGBE (Een ezelsbruggetje hiervoor is: Een Aap Die Geen Bananen EET) De D is dus de 3e snaar van de gitaar, de A is de 1e snaar van de gitaar en zo verder.

zo te zien dat je de eerste E snaar naar een D moet stemmen. een noot lager dus

inderdaad de snaren zijn als bovenstaande tonen gestemd. Standaard stemming E-A-D-G-B-E. Bij Drop-D is de bovenste snaar 1 hele toon lager gestemd. Zo kun je makkelijker powerchords spelen. (namelijk met 1 vinger de 3 bovenste snaren ingedrukt)

Je hebt hier geen tabs voor, je moet je gitaar zo stemmen met een stemapparaatje. Als je dan bijvoorbeeld van ultimate-guitar.com een tab opzoekt dan staat er boven in welke tuning het gespeeld moet worden. Bijvoorbeeld dus: Tuning: Drop D Dan moet je je lage E snaar dus naar beneden naar een lage D stemmen (:

(ja er zijn aparte partituren voor) Drop D, is letterlijk de toon naar beneden geschreven is noot,gespeeld is toon oftewel, de open D snaar aanslaan en vergelijken(en bijdraaien/stemmen) met je (dikke) E snaar, draai uiteraard aan de E…die wil je lager hebben. toepassing: zwaardere sound, makkelijker met capo (akoestisch) een vaak gebruikt akkoord het vijf akkoord, de bekende ‘powerchords/rockchords’ in de volksmond bestaande uit de 1 3 5de toon uit een toonladder, is nu helemaal eenvoudig te spelen met maar de bovenste twee snaren officieel, als je een extra toevoeging wil speel je ook de bovenste 3 snaren er bij.( maar dan speel je dus 2x de 1) kort gezegd, de rock akkoorden zijn makkelijker te spelen en klinken zwaarder, daarvoor word dat gedaan.

Ik voeg nog een video toe, dat kan ook helpen :P

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=FZlKX9tWmiw

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100