Als er een almachtige god is, kan die dan een hotrod bouwen die zo snel rijdt dat zelfs hij hem niet meer kan bijhouden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. De wetenschap heeft laten zien dat het reizen met een snelheid sneller dan het lich tniet mogelijk is. Omdat een hortord een fysiek object is, zal deze oneindig zwaar worden bij het benaderen vand e lichtsnelheid. Omdat deze almachtige god overal tegelijk is, akn hij altijd sneller dan het licht op de bestemming van de auto zijn, en zal dus altijd sneller zijn dan de fysieke limiet op snelheid.

Deze vraag is al eens in een licht andere vorm gesteld. Naast almachtig is God ook alomtegenwoordig, dus Hij gaat dwars door de hotrod heen.

Al is de Hotrod nog zo snel.... Bovendien: als het niet zou kunnen dan kan er een Botrod gebouwd worden, eventueel met zitplaats, en die is weer net iets sneller dan een Hotrod.

Er zijn op deze vraag meerdere antwoorden mogelijk. Het gaat hier om de god-paradox. Lees hier meer over dit filosofische probleem: http://simple.wikipedia.org/wiki/God_paradox

Bronnen:
http://simple.wikipedia.org/wiki/God_paradox

God heeft de mensen hersenen gegeven. Hiermee kunnen ze nadenken, zich ontwikkelen en zelf dingen uitvinden. Aangezien de ontwikkelingen steeds sneller gaan de laatste tijd, kun je in de toekomst nog van alles verwachten, maar dan van de mens.

Als hij werkelijk almachtig is, hoe hij niets te bouwen. Hij hoeft ons alleen maar te laten denken dat hij het gebouwd heeft en dat hij heel snel is. Ons denken staat boven de wetenschap.

Toen ik nog een klein was luidde de vraag onder ons, kinderen: "Kan God een steen maken die Hij zelf niet op kan tillen?" Daar hebben we ook nooit antwoord op gekregen.

nee, dat kan niet. het gaat hier over snelheid, over snelheid bijhouden. indien god bestaat is hij/zij in staat snelheid, tijd, ruimte te ordenen én te overzien.

Als het zou kunnen is hij dus niet almachtig,en als het niet kan is hij ook niet almachtig dus de almachtige bestaat niet

Je hebt precies de tegenstrijdigheid in het verhaaltje blootgelegd. Ga henen en verdring je verdriet over jouw onzekerheid over de oorsprong en het doel van het leven. Neem anders een stevige borrel of een joint :-)))

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100