wat heb je allemaal nodig om een liedje op te nemen?

wat heb je allmaal nodig om een liedje op te nemen (bijv microfoon) . heb je daar naast nog een paar dingen nodig ook op de pc enzo?

Toegevoegd na 4 minuten:
ik hoef geen clip erbij maar is wel handig

Toegevoegd na 6 minuten:
kan ook iemand mij vertellen of je een bepaalde media speler nodig hebt ofso voor de melodie

Weet jij het antwoord?

/2500

Het zou ook kunnen met een webcam, wel moet die dan van goeie kwaliteit zijn

Je hebt naast een microfoon ook een opnameprogramma nodig die de opname kan exporteren als mp4 oid. Ik gebruik altijd Audacity, is een erg makkelijk en simpel programma... Je kan hem ook zo instellen dat je je eigen stem mengt met de achtergrondmuziek, dan moet je even op internet in de gebruikshandleiding kijken. Succes!

ligt aan wat je wil maken. voor elektro kan je slechts met software aan de slag (oa fruity loops). als je akoestisch wil opnemen is een microfoon wel handig, mocht je meer dan 1 ding tegelijk willen opnemen bijv: gitaar en stem. dan is een mengpaneeltje ertussen wel handig analoge mengpanelen http://www.feedback.nl/shop/category.aspx?id=100006442 voor bijv stem en gitaar apart zijn aparte mics handig dynamische zang mics http://www.feedback.nl/shop/category.aspx?id=100006426 dynamische intrument mics http://www.feedback.nl/shop/category.aspx?id=100006418 je hebt ook condensator microfoons http://nl.wikipedia.org/wiki/Dynamische_microfoon http://nl.wikipedia.org/wiki/Condensatormicrofoon beide hebben voordelen zie de wikpagina's tussen het analoge mengpaneel en de pc moet een kabeltje tulp naar minijack. op je pc moet je recording software hebben. deze is gratis te verkrijgen: http://audacity.sourceforge.net/?lang=nl

De simpelste en goedkoopste oplossing is het liedje opnemen met een digitale videocamera (of fotocamera met video-opname). Het bestand kun je op je computer bewerken met een geschikt programma. Voor een betere kwaliteit zou je een aparte microfoon kunnen aansluiten, dat moet dan wel op de videocamera mogelijk zijn. Als het je vooral om het geluid gaat en geen beeld nodig vindt dan is Audacity een mooi gratis programma om een liedje te bewerken en te knippen. Je sluit dan een microfoon aan op de microfooningang van de computer. Voor een beter geluid zou ik dan een externe geluidskaart aanbevelen met een goede microfoon, een voorbeeld van zo'n geluidskaart zie je hieronder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100