kan ik voor het begin goed genoeg keyboard leren spelen om in een band te zitten?

Toegevoegd na 18 minuten:
ik zal t even uitleggen.

voor volgend schooljaar moesten we 3 vakken kiezen.
ik heb gekozen voor tekenen dans en film.
maar in plaats van film zou ik eigenlijk liever muziek hebben.

daarom wil ik weten hoe snel je piano kan leren, want als het mogelijk is om in de vakantie de basis te leren en dat ik dan liedjes kan spelen enzo.
kan ik nog film nog veranderen in drama.

het is de bedoeling dat we volgend jaar bij muziek bandjes gaan vormen.
of mijn band veel ervaring zal hebben weet ik dus nog niet

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt het altijd leren, maar in hoe lange tijd je het wil leren is iets anders. Wil je het over een week al kunnen? Onmogelijk. Een maand? Héél simpele liedjes. Een jaar? Dan kun je het basisrepertoire van de band wel spelen waarschijnlijk. Het is afhankelijk van je talent, het aantal uren dat je aan het oefenen besteed en of je al kennis heb van andere muziek (Als je bijvoorbeeld al dwarsfluit speelt om maar wat te noemen, kun je de noten in de G sleutel al lezen dus is je rechterhand een eitje om aan te leren, en hoef je alleen op linkerhand te consenteren om het lezen van de F sleutel er in te krijgen. Als je nog niks geen noten kan lezen wordt het zwaarder. Maar vanwege je avatar hier op GV neem ik even aan dat je al wat verstand van muziek hebt ;-) Ik snap niet goed welk begin je bedoelt. Begint de band? Of begin jij met keyboard spelen? Of allebei? Het is afhankelijk van het niveau van de andere bandleden of je er bij past. Zijn dat ook beginnelingen, dan vergeven ze jou beginners-gestuntel echt wel. Zijn de rest doorgewinterde conservatoriumstudenten? Dan zullen ze waarschijnlijk liever iemand nemen die jaren aan ervaring heeft op het keyboard. Ook het doel van de band maakt hier bij uit. Is het gewoon om gezellig met elkaar te spelen? Dan is een perfect spel niet nodig. Als ze echt willen spelen op feesten en zo, vraagt dat toch meer. Het hangt dus van veel factoren af. Maar probeer het gewoon! Als je niet probeert, kom je er nooit achter en dat zou zonde zijn. Toegevoegd na 9 minuten: Na uitbreiding van je vraag: Tja, dat is lastig inschatten. Speel je al iets anders dan keyboard? Dat is echt belangrijk voor of je al een basis hebt of niet. Hoeveel tijd denk je realistisch gezien in je vakantie er aan te kunnen besteden? (overschat je zelf niet, daar zit je aan het eind van je vakantie dan alleen maar mee in de knoop omdat je minder hebt geleerd dan verwacht). En wie gaat het je aanleren? Jijzelf of iemand die al goed speelt? Dat laatste is toch echt de beste en snelste optie ;-) Kun je contact opnemen met de leraar muziek? Misschien kan die je vertellen welk niveau je ongeveer moet hebben voor zijn/haar lessen. Succes!

Als je gewoon de liedjes die de band wil spelen goed oefend/leert dan lukt dit wel:)

Dat ligt aan de band, welk niveau ze spelen. Je kunt hen vragen wat ze verwachten van een nieuw medelid.

Oefenen en oefenen. Als je talent hebt komt het wel. Toen ik voor het eerst in een band ging speelden we 1 nummer. Een blues-achtig iets in E. Dat nummer duurde uren want wee wiste niks anders...:D Je komt vanzelf in contact met mensen die op jou niveau muziek maken.

- "Rinke" Prima antwoord - Ik wil je niet ontmoedigen, echter het lijkt mij een hopeloze zaak. Je speelt ??? gitaar maar kan geen noten lezen, waarschijnlijk heb je ook geen idee van akkoorden!!! en je hebt geen toetsenbord. Ik zelf heb piano leren spelen toen ik 8 jaar was maar wilde graag saxofoon spelen. Toen ik 10 jaar werd heb ik een (huur) klarinet gekregen. Na een jaar van 100% inspanning kon ik het thema van carmen (bizet) spelen en heb daarna mijn eerste altsax gekregen. Ik was 100% gemotiveerd en kon al noten lezen, maar in 6 weken had me dat "never" gelukt. Ben nu 65 jaar en speel nog steeds, muziek is mijn tweede leven. Advies; "Haastige spoed is zelden goed" , ga rustig leren spelen op een instrument wat je aanspreekt en waar je gevoel bij kunt vinden, als je talend hebt zul na 2 jaar met gemak een bandje kunnen beginnen met gelijk gestemde. Heb je echt talend dan kun je, na drie jaar intensief oefenen, naar het conservatorium. Daarna licht de muziek wereld voor je open, maar het blijft oefenen en repeteren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100