Heeft Tilburg nou echt wel de grootste kermis?

Gisteren was ik in Tilburg op de kermis. De hoeveelheid spectaculaire attracties viel mij echter wat tegen. Vorig jaar oktober was ik in Leiden en kreeg nu de indruk dat daar veel meer van dat spul stond.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens Wikipedia wel: - Tilburgse Kermis (de grootste kermis van de Benelux) - Weert (op een na grootste kermis van Nederland) - Leidens ontzet in Leiden op 2 en 3 oktober (op twee na grootste kermis van Nederland) Maar misschien viel het tegen omdat je er van tevoren veel meer bij had voorgesteld?

Nee het is de grootste van de benelux.

Absoluut de grootste van de Benelux, met meer dan 240 uitstallingen. Toegevoegd na 1 minuut: Heb je wel de hele kermis gezien: Koningsplein, Piusplein, Heuvelring, NS plein, Besterdplein?

Of het waar is weet ik niet. Maar er word gesuggereerd dat de kermis van Weert minimaal net zo groot is als die in Tilburg...

Volgens Wikipedia is Tilburg de grootste kermis van de Benelux. Dat antwoord wordt ook door meerdere mensen gegeven en ik denk dat wikipedia de bron is. Volgens het Eindhovens Dagblad waren het dit jaar 237 attracties, inclusief kinderzaken en de eettenten. Ter vergelijking, bij de buren in Best waren het er ongeveer 90 (en deze valt ook al in de categorie grote kermissen). Leiden zou er dit jaar 152 hebben gehad. Ik heb hiervoor even snel de plaatselijke online kranten geraadpleegd. Qua afmetingen en attracties is Tilburg de grootste en de drukste. Nu is het natuurlijk wel zo dat op de Tilburgse kermis er ook attracties dubbel zijn: meerdere achtbanen, zweefmolens, goktenten en vooral eetkramen. In Best is er van alles traditioneel 1: dus niet alleen 1 achtbaan, maar ook 1 oliebollenkraam. Wij zijn dit jaar zowel in Best als Tilburg geweest en merkten dat dit wel verschil uit maakt voor de kwaliteit. Of Tilburg ook de leukste kermis is valt te bezien. Toegevoegd na 1 minuut: NB. Kermis in Weert heeft dit jaar 140 attracties (verspreid over 7 terreinen) en is dus net zo groot als Leiden. Toegevoegd na 3 minuten: NB. Omdat Weert het verspreid is het oppervlakte veel groter!

Bronnen:
http://kermis.startpagina.nl/

Tilburg heeft écht de grootste kermis van de Benelux, ik ben zelf een Tilburgse en ik verbaas me erover dat het je tegen viel. Misschien niet overal geweest, niet goed gekeken, ik snap er echt niks van. Er staan toch echt 240 attracties.

Misschien heeft ook de Tilburgse kermis last van de kredietcrisis, maar normaliter is de kermis in Tilburg bij mijn weten echt de grootste in de BeNeLux

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100