wat is interessant aan zzpen, waarom worden kiezen mensen ervoor om zzper te worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ZZP betekent eigen baas zijn. Je verhuurt jezelf aan een bedrijf, meestal voor projecten maar ook voor andere klussen. Voordeel : Je hoeft een heleboel sociale lasten niet te betalen en de opdrachtgever is niet een hoop geld kwijt als die jou ontslaat omdat het werk gedaan is, is niet verantwoordelijk voor je nascholing ed.....daarom kan je veel meer per uur verdienen. Nadeel...je hebt ook geen recht op sociale uitkeringen. Als je ziek wordt (en je niet apart verzekerd hebt) zit je zonder inkomsten. Heb je geen opdracht, dan zit je ook zonder inkomsten (werkloosheidswet is er voor werknemers, niet voor zelfstandigen) ZZP is vooral lonend voor die mensen die over specifieke kennis/talenten beschikken welke moeilijk in de markt te vinden zijn. Vooral als een bedrijf die kennis ook maar beperkt nodig heeft en het daarom niet loont om 1 van de eigen werknemers op te leiden. Dan kun je als zzp 'er door telkens bij andere bedrijven aan de slag te gaan die kennis goed verzilveren.

Het is een keus om zelfstandig ondernemer te worden. Voor sommige mensen is dat belangrijk geeft ze een gevoel van vrijheid.

Drang naar zelfstandigheid, waardering en zelfontplooiing, ondanks de hogere risico's. Als ZZP-er heb je het hele proces zelf in de hand, zonder bemoeienis van een werkgever. Jij levert het product naar eigen kwaliteit en inzicht. Jij bent dus ook volledig verantwoordelijk voor het werk dat je levert. Je onderhoud veel kontakten: vanaf de orientatie / offerte tot en met aflevering en service achteraf. En...als je een goed product levert, zal je -na de opstartfase- altijd meer verdienen dan in loondienst, ook al zal je het met een 36 urige werkweek over het algemeen niet redden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100