Illegaal downloaden, wat vind jij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat ze 't legaal moeten maken. En gewoon een paypal-knop op elke website van elke artiest/groep/acteur. En de fans betalen dan wel wat ze 't waard vinden. Scheelt een grote groep graaiers (platenmaatschappijen) bij wie er teveel aan de strijkstok blijft hangen. Toegevoegd op 02-06-2009 15:19:17 Gemak dient de mens. Als er een knopje op je muziekspeler in je auto hebt waarmee je een donatie kunt geven aan de artiest die je op dat moment hoort, dan stroomt 't geld wel binnen. Nu nog ff wat radiostations uit de grond stampen met random liedjes (verschillende genres/stations) en verder niks (geen reclame, geen gepraat)... Dus ook die Zuid-Oelawesische muziek wil ik kunnen horen!!

Muziek doen, films laten. Dat vind ik.

Illegaal is een definitie-kwestie... Als ik legaal op een site legaal op de muis klik die daar legaal staat, dan mag ik dat legaal, ook al is die software voor een ander illegaal...

Illegaal downloaden geld alleen voor software (programmas) Muziek en films mag. Je mag alleen niet uploaden en dat is nu net wat er bij torrents wel gebeurt.

Als je het voor jezelf gebruikt prima. Als ik een programma nodig heb download ik het. Soms zijn niet alle functies beschikbaar en dan heb je een "patch" nodig. Als het programma mij bevalt en ik ga het zeker voor langere tijd gebruiken dan koop ik een originele versie. Een tijd lang heb ik XP en Office gratis gebruikt maar een paar maanden geleden heb ik het toch maar officieel gekocht.

Illegaal is dus niet volgens de wet, dus niet doen.

Ik vind het helemaal prima voor muziek en films en software, mits iedereen evenveel deelt (sharing). Dus iedereen evenveel upload als download dan vind ik het helemaal toppie!

Tja, ik zou zeggen: Ze maken het er zelf naar. Als je kijkt wat je moet betalen voor een nieuwe CD of DVD in Nederland... Wie heeft er nu niet liever de officiele CD, mooi gekleurd schijffie, boekje met teksten erbij, maar je bent dan in Nederland al gauw bijna 20 Euro kwijt. Jaren geleden in Nieuw-Zeeland geweest en daar een CD aangeschaft voor omgerekend precies de helft van wat dezelfde CD me in Nederland kostte... Ja, dan vragen ze er ook om dat men dingen gaat downloaden. (ikzelf doe het niet meer... niet omdat ik zo braaf wil zijn, maar de laatste keer zo'n bagger virus binnengehaald dat ik twee dagen bezig ben geweest om mijn computer weer te formatteren en alles er weer een beetje normaal werkend op te krijgen).

Je mag downloaden zolang het voor eigen gebruik is. Wat 'Brein' betreft vind ik dat die de situatie opblazen. Zo nu en dan een bepaald nummer downloaden, omdat ik die nergens meer op CD kan vinden vind ik dat het moet kunnen. Maar hele dagen muziek downloaden vind ik een beetje zonde van mijn tijd...

Ik vind dat muziek wel kan,En dat het onzin is dat ze het illegaal vinden,Veel bands laten expres een stuk van hun nummer uitlekken,zodat ie veel gedownload word voor meer publicitijd. Films (vind ik) overdreven, waarom zou je ze moeten downloaden, Het is toch leuker met het officiele hoesje en alles. Dat vind ik dan

Tsja, daar heb ik eerlijk gezegd een nogal uitgesproken en enigszins afwijkende mening over. Nee, ik vind dat het niet kan, eigenlijk nooit. Met als enige uitzondering wellicht het downloaden van een nummer om te kijken of een CD je bevalt (als het niet online te beluisteren is), iets dat nergens in de reguliere handel meer te verkrijgen is wegens ouderdom of een CD die je hebt (gehad) maar is gesneuveld. Eigenlijk geldt ongeveer hetzelfde voor films, maar niemand download een film die recentelijk of regelmatig op teevee is geweest ; het gaat natuurlijk bijna altijd om het nieuwste van het nieuwste. En nee, daar doe ik niet aan mee. Nu niet en nooit niet. Het is en blijft diefstal, schending van copyright, en al zou je de onderhavige film of muziek wellicht anders nooit gekocht hebben, dat is geen reden om hem dan maar te stelen. Ik zou ook vrijwel nooit biefstuk kopen omdat me dat te prijzig is, maar dat is geen reden om het dan maar bij de Albert Heijn te gaan stelen. Zo werkt dat gewoon niet. Het is gewoon weer hebben hebben hebben, liefst alles voor niets, Bah. Voorbeeldje op heel kleine schaal : ik ontwerp patronen. Van een patroon kan ik ongeveer 100 stuks verkopen, wat me ongeveer 200 euro op kan leveren. Voor dat geld ben ik ongeveer 20-30 uur aan het werk, dus je kunt er niet van leven, maar het stelt je wel in staat weer materiaal aan te schaffen voor een nieuw ontwerp. Wanneer ik tien patronen verkoop en de rest wordt illegaal verspreid, verdien ik er niks meer aan en ga ik op den duur natuurlijk ook mijn energie er niet meer in stoppen. De kwaliteit wordt slechter en de productie minder. Zo werkt het in het klein, maar op de lange duur werkt het zo ook in het groot. Wel denk ik dat voornamelijk op het gebied van muziek de cultuur een beetje moet meeveranderen met Internet. Artiesten moeten het denk ik niet langer primair van de plaatverkoop moeten hebben, maar weer kunnen leven van hun concerten en optredens en overige parafernalia, en de muziek toch meer gaan zien als promotie-materiaal. Dat scheidt juist de kaf van het koren waardoor er relatief meer goede artiesten zullen overblijven in een overvloed aan bagger. Voor films en games geldt dat natuurlijk veel minder, simpelweg omdat het eenvoudiger is een liedje op een plaat te knallen dan een professionele film in elkaar te draaien.

Ik ben er wel een voorstander van. Ik ben iig zo iemand die, wanneer de download de moeite waard is, ook het origineel gaat kopen. Dit geld overigens bijna alleen voor muziek in mijn geval. Wat het mooiste is van "illegaal" downloaden is dat je muziek (maar ook films) kan vinden die nergens meer te koop is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100