Hoe kun je tv kijken zonder het kastje bij je TV?

Wij willen in de keuken een TV ophangen maar hier geen kastje onder hebben. Zijn er mogelijkheden voor? Ik las ook iets over een HDMI extender maar t wordt mij niet duidelijk of je dan alsnog het kastje bij de tv moet zetten.

Weet jij het antwoord?

/2500

"Vroeger" hadden we analoog TV-signaal. Via een simpele splitter kon je dat signaal verdelen over meerdere aansluitingen. Je TV kon zelfstandig dat signaal omzetten naar beeld. Die luxe is (vrijwel) over aangezien we tegenwoordig met digitale TV-signalen te maken hebben. Die signalen moeten worden 'vertaald' naar beeld. Na hun vertaling kan de TV ze weergeven. Nu zijn er 3 opties: 1) Een kastje vertaalt het digitale signaal (veelal naar HDMI) en vervolgens wordt dat HDMI-signaal aan de TV aangeboden. 2) De 'vertaler' zit in de vorm van een CI-module in de TV ingebouwd. Dan kan de TV het signaal dus zelfstandig omzetten. 3) We gebruiken niet het digitale TV-signaal, maar het internet. In geval van optie 1 zou je je kastje dus ergens anders neer kunnen zetten en dan met een lange HDMI-kabel naar je TV toe. In het geval van optie 2 heb je een (relatief) iets duurdere TV maar is alle in het apparaat ingebouwd. Wel moet je een extra CI-kaartje moeten huren van je provider. (Soms is dat (deels) gratis) In het geval van optie 3 heb je óók een extra kastje in de vorm van AppleTV, of chromecast nodig waarop een app van je provider is geïnstalleerd. (B.v. Ziggo Go)Afhankelijk van het model kun je deze dan via de internetkabel, of zelfs draadloos via WiFi van signaal voorzien. Het verschil met optie 1 is wel dat die 'kastjes' niet veel groter dan een aansteker zijn. Die werk je eenvoudig uit het zicht.

Dat kan met een tv met dvb-t2 hevc. Moet je wel een antenne gebruiken en alleen geschikt voor de gratis zenders zoals 1 2 en 3 + regio https://bit.ly/2XK0JrF

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100