Hoe objectief is Zembla?

Er is nogal wat discussie over de uitzending over Geert Wilders

Weet jij het antwoord?

/2500

Programma's als Zembla zijn opinieprogramma's...net als kranten opiniebladen zijn... dus zijn ze per definitie niet objectief....

Geen enkel programma is objectief. Dat kan ook niet meer. Want dan komen er vast bedreigingen aan hun adres. Niemand mag de waarheid hardop zeggen en dat doet Wilders dus wel. Loop eens op een zondag in hartje centrum van Den Haag....en oordeel dan pas. En dat doet niemand. Uitzonderingen daar gelaten.

programma's worden gemaakt door mensen. kranten worden volgeschreven door journalisten. het zijn allemaal mensen. Mensen die een verleden met zich mee dragen dat soms positief en soms negatief is. Maar altijd beïnvloedt het de kleur van de bril waarmee we onze omgeving zien. volledige objectiviteit in het observeren en verslaan van menselijke activiteiten en interactie bestaat dan ook niet, want niemand ontkomt er aan, dat zijn eigen kleurzetting de beoordeling van de waarnemingen veranderd. niemand kan dat vermijden ondanks alle goede bedoelingen. degene die beweert dat hij dat wel kan, begrijpt niet wat het woord objectief werkelijk betekent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100