Zou iedere auditant bij X-factor of Popstars ook daadwerkelijk door Henk-Jan en co. worden beoordeeld?

Er staan er honderden te wachten, dat maal ± 3 minuten auditie.... Dat lukt nooit op één dag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. De vriendin van mijn dochter heeft audities gedaan bij X-factor op de officiële manier en moest voor een aparte jury. Ze heeft geen enkele persoon van de "tv-jury" gezien.

Nee ze doen het ook niet in een dag maar het is echt zo daarom zeggen heelveel mensen nee als ze gevraagd voor Jury.

De audities inclusief juryoordeel zijn juist essentieel onderdeel van de succesformule. Dat en het hilarische van vreselijk slechte audities. Dat betekent dat iedere auditant wel door de echte jury beoordeeld moet worden. Stel je voor, een hilarisch slechte auditie. Volgens de formule van het programma geweldige televisie, maar de jury is er niet bij. Wat moeten ze dan doen? Tegen de auditant zeggen "jij bent zó slecht, dat we je voor de echte jury nog eens willen filmen!"?

Nee, wat je op tv ziet is een soort van showtribunaal. Sterker nog de voorrondes worden gedaan door andere bedrijven dan de omroepen. Er komen duizenden mensen op af, die overigens allemaal op dezelfde manier zingen en waarvan er tot nu toe nog niemand definitief is doorgebroken.

Nee, voor die audities heb je nog auditie rondes die niet op televisie komen, die zijn voor andere "juryleden". En die beslissen of je goed genoeg bent, of juist slecht genoeg voor op de televisie voor Henk-Jan etc. te mogen verschijnen.

Nee dat zou echt teveel tijd kosten. Er is ook nog een andere jury die hun allemaal beoordeeld. De tv jury beoordeelt een kleiner gedeelte, anders zou deze grap veel te veel tijd kosten.

Nee, er is een voorselectie. Alleen de allerbeste en allerslechtste, of mediageniekste audities komen voor de tv-jury. En ook daarvan wordt alleen de beste en de meest entertainende uitgezonden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100