Bestaan er ook 21:9 tv's?

Ik heb een (en vele met mij) 16:9 tv beeld formaat met als gevolg zwarte balken boven en onder, of als je het beeld op 21:9 formaat (2x zoom) zet krijg je dat er links en rechts beeld word afgesneden en je vaak geen ondertiteling ziet. Bij 1x zoom is dat minder maar dan heb je weer vervorming.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

klopt Philips heeft deze in de collectie: Uniek is de Cinema 21:9 al van bij zijn introductie, en dat dankt hij volledig aan de afwijkende beeldverhouding. Geen enkele andere tv kan immers bioscoopfilms in 2.35:1-formaat weergeven zonder zwarte balken te tonen aan de boven- of onderkant van het scherm. De reden voor dat formaat hoef je niet ver te zoeken: in tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen, worden langspeelfilms niet gedraaid in het 16:9-formaat maar in het bredere 2.35:1-formaat. Op een 16:9-scherm krijg je bij films met die beeldverhouding dus nog zwarte balken te zien aan de boven- en onderkant van het scherm. Daar heeft de Cinema 21:9 geen last van: films maken gebruik van het hele beeldoppervlak, zonder vervorming of zwarte balken.

Bronnen:
http://www.fwdmagazine.be

Ja, philips heeft ze. Bij mediamarkt en Saturn hangen ze volgens mij ook.

Ja philips maakt ze, je moet ze alleen kopen als 2de tv om je blu-ray 2,39:1 films te bekijken. Anders heb je namelijk last van zwarte balken aan de zijkant of nog veel erger stretching(vervorming).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100