Waarom zijn soaps, zoals gtst, zo verslavend?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat je vaak de personen in jezelf kunt herkennen. Er gebeuren dingen die in het echte leven ook zouden kunnen gebeuren, waardoor je met de personen meevoelt. Toegevoegd na 5 minuten: Ook zit er altijd aan het einde een cliffhanger, (een spannend einde, waarbij je niet weet wat er verder gebeurt) zodat je steeds verder wilt kijken, en uiteindelijk moet je gewoon weten wat er gebeurt, dankzij de cliffhanger.

Zoals hierboven beschreven gaat het meestal om soapspelers met bepaalde karakter kenmerken waar iemand zich in kan herkennen. bij gtst kan ook een 'verslavende reden' zijn dat je vriendinnen het kijken, en dat je het daardoor ook wil zien om er over mee te kunnen praten. Ten slotte zijn het professionals die de soap bedenken met meestal een mooie cliffhanger op het einde waardoor je geneigd bent de volgende keer weer te kijken.

Soaps zin verslavend omdat je er emotioneel bij betrokken raakt, hierdoor maak je endorfine aan (zoals wanneer je moet huilen) je word gevoeliger en deze stoffen werken verslavend! Als jij dus afleiding zoekt, of een manier om jezelf te uitten kan dat een reden zijn om onbewust terug te blijven keren naar de soap. Maar veel mensen vinden het ook gewoon leuk om ze te kijken en dat is dan hun favoriete programma. Toch als ik me zo bedenk dat iemand dat script zo geschreven heeft dan denk ik nah zeg, wat een drama...

Ha, die Zinb; Dat ligt niet aan de soaps, maar aan de persoon die eraan verslaafd is. Ik zie zelden soaps en heb er ook geen enkele behoefte aan. Maar misschien heb ik wel weer andere onstilbare behoeften waar een soapie helemaal niets om geeft....

Volgens mij komt het nog het meest doordat er een fantasiewereld wordt opgebouwd, waar we onszelf goed in herkennen, maar nét even verder gaat dan waar wij ons in de 'echte' wereld aan durven te wagen. Het moet toch heerlijk zijn om toe te geven aan de aantrekkelijke charmes van iemand die toevallig je leven binnenwandelt; of gewoon iemand de grond in te boren die je niet mag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100