Waarom is er geen RTL6? Vanwege SBS6? Een aantal vrienden van mij en ikzelf vragen het ons af

Omdat je natuurlijk wel RTL4, RTL5 RTL7 en RTL8 hebt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

eerder waren er 3 nederlandse zenders RTL4 was de eerste commerciele. er is toen voor de 4 gekozen omdat er al 3 waren. vervolgens kwam rtl met een nieuwe zender en werd dus 5. toen kwam ook de sbs groep met een zender genaamd sbs, welke al snel sbs6 werd genoemd omdat dit de 6e nederlandse zender was. vervolgens kwam er yorin en daarna fox, discovery channel, national geographic, tel selll, kindernet fox noemde zichzelf in 1999 fox waardoor yorin op 7 werd gezet. op 9 werd tmf gezet omdat deze zender eerder tmf9 heette. talpa kwam daarna op 10 maar nu zijn er zoveel zenders dat deze volgorde eigenlijk niet meer relevant is.

Simpelweg omdat dat teveel opelkaar lijkt.

Toen RTL destijds het huidige RTL 8 kocht. Hebben zij besloten om dit niet RTL6 te noemen omdat zij dit vonden getuigen van grote arrogantie richting SBS.

Er was voorheen de zender Yorin, toen deze verkocht werd aan RTL Nederland heeft deze zender nog een tijd uitgezonden onder de naam Yorin. In 2005 heeft RTL de zender Yorin opgeheven om op de frequentie van Yorin te starten met een nieuwe zender. Omdat het cijfer bij veel zenders overeenkomt met het kanaal op de televisie zou er bij RTL6 een probleemzijn aangezien SBS 6 het kanaal 6 op de meeste TV's al verworven had. De meest logische keuze was dus om toch "vooraan" in de zenderlijst te komen om voor RTL 7 te kiezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100