Kan Derek Ogilvie echt met geesten praten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

nee... Mensen als Derek Ogilvie en Char kunnen niet met geesten praten. Ze maken gebruik van een techniek genaamd cold reading. Dit is een techniek die neerkomt op het op een dusdanige wijze vragen te stellen dat het lijkt alsof het medium dingen verteld dat hij/zij niet kan weten terwijl hun cliënten dat hen zelf vertellen. Als je geïnteresseerd bent in dit soort bedrog zou ik opzoek gaan naar info van James Randi en of Darren Brown. Ook is er een interessante aflevering van zembla genaamd de trucks van char waarin cold reading word uitgelegd. Deze trukcjes zijn ook van toepassing op Derek Ogilvie (ook al onkent hij dit)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Cold_reading

Nee! Derek Ogilvie verdient bakken met geld aan de goedgelovigheid van Jan Modaal en de media .(RTL is nu zijn nieuwe boek ook eens aan het pluggen) terwijl door meerdere instanties aangetoond is dat hij niets meer is dan een hele goede kermisartiest, en een bijzonder kundige “cold reader”. Een goede cold reader en mentalist creëert de illusie van vrije wil, maar zonder dat je het door hebt, leidt hij je precies naar waar hij je hebben wil. Dit is deel van de illusie. Achteraf zullen mensen zeggen: Dat kon hij nooit weten! Of, hoe is het mogelijk dat hij dit en dat voor elkaar gekregen? Mensen onthouden op deze manier de successen en vergeten de missers. Geweldig goede truc die het al eeuwen goed doet. Groeten.

Zoals eerder aangegeven is Derren Brown een goede om eens te kijken. Hij kan in principe hetzelfde alleen doet hij niet alsof hij magische gaven heeft maar legt hij in veel gevallen uit hoe het werkt. Ik geloof dat zijn documentaire "Messiah" het meest in de buurt komt van dit onderwerp.

Het is ook al eens aan de kaart gesteld in een tv-programma dat de deelnemers eerst geïntervieuwd werden en daarna werd er ''zogenaamd'' door een medium (Char, RTL 4) een reading gegeven. Ook zeiden de deelnemers dat alle foute dingen die Char zei eruit zijn geknipt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100