Houd de politie echt van donuts?

En zo niet: Hoe is dit fabeltje dan ontstaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, ook de politie vindt donuts natuurlijk wel lekker op zijn tijd. Hier in Nederland worden er echter niet bovengemiddeld veel donuts gegeten door de politie. In Amerika is dat waarschijnlijk flink anders. Daar komt het beeld ook vandaan. Donuts is fast-food, wat makkelijk tijdens patrouille of tijdens het posten te eten is. Politieagenten hebben vaak geen tijd om uitgebreid te eten en dan wordt er al snel teruggevallen op dit soort snacks.

Een politieman/vrouw is een mens net als jij en ik en net als iedereen vindt de één dit en de ander dat lekker. De fabel komt vast uit de Amerikaanse films, daar eten ze veel Donuts in maar dat doen ook nog wel veel meer Amerikanen. Toegevoegd na 14 minuten: Misschien zegt een Amerikaanse agent wel (te) vaak Do Not.

De politie is een organisatie en organisaties als zodanig eten niet. Binnen de organisatie zijn er mensen die wel eten en er zullen ongetwijfeld enkele zijn die je kunt verblijden met een donut.

Waarschijnlijk komt dit van dezelfde plek als al die andere fabeltjes namelijk het brein van een filmmaker. Of zijn echt alle belgen dom? Alle nederlanders gierig? Alle ambtenaren lui? etc. etc...

Dat fabeltje is film gebonden.Het is ook meer uit films gekomen waar de bad guy dan de hoofdrol heeft en de politie dan achter het net vist en voor dom gehouden word..Ik kan me herinneren dat een film uit de jaren tachtig ermee begon en ik denk dat de connectie tussen de donut en de politie iets was in een oneliner van ''go f*ck your donut''.En daarom is dat nooit weggegaan uit films waar de politie als amateurs worden neergezet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100