Waarom dragen de Slimme Jongens (Verloren Jongens / Lost Boys) van Peter Pan dierenpakken?

Ik las vanochtend in de trein de Donald Duck. Daarin stond een verhaal van Peter Pan en de Slimme Jongens (die in andere verhalen de Verloren Jongens heten; oorspronkelijke naam: Lost Boys).

Deze Slimme Jongens dragen dierenpakken.

Waarom? Wat is de achtergrond hiervan?
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

The Lost Boys werden geïntroduceerd in het toneelstuk van J.M. Barrie "Peter Pan, or The Boy Who Would not Grow Up", en verder uitgewerkt in de roman "Peter and Wendy". Gebaseerd op de vriendschap van Barrie in 1897 met een stel broers. In het toneelstuk is nog geen sprake van dierenpyama's. Die werden pas in 1953 door Disney bedacht. In de roman verklaarde Barrie dat de Lost Boys jongetjes waren die uit hun babywagen waren gevallen toen het kindermeisje de andere kant opkeek. Na een week was nog niemand ze komen ophalen, en daarom kwamen ze naar Neverland om bij Peter Pan te wonen. Er zijn geen Lost Girls omdat meisjes te slim zijn om op die manier zoek te raken. In de stomme film van Herbert Brenon, uit 1924, droegen de Lost Boys alleen dierenpakjes wanneer ze speelden een dier te zijn. Het waren verder eigen karakters, en ze droegen de namen Tootles, Nibs, Curly, Slightly, First Twin, en Second Twin. Maar in de Disney film verloren ze hun eigenheid en werden een groep. Het onderscheid en de naam werd nu bepaald door de dierenpyama die ze dragen. De vos, het konijn, het stinkdier, en de wasbeer tweeling. Het staat verder niet vermeld, maar ik vermoed dat de reden voor die wijziging is dat de Disney tekenfilm op kinderen gericht is. En er daarom geen grote hoeveelheid aan karakters in moet spelen. Het is een vereenvoudiging.

Bronnen:
http://neverpedia.com/pan/Lost_Boys

Ik weet niet of James Barrie, de schrijver van het het oorspronkelijke toneelstuk de slimme jongens (zijn buurkinderen) al in dierenpakken gesitueerd had, of dat het een toevoeging van Disney zelf was. Op de diverse sites wordt daar niet op ingegaan. Peter Pan In 1897 ontmoette Barrie de (toen nog) drie zoontjes van de familie Llewelyn Davies en hun gouvernante Mary Hodgson in Kensington Gardens in Londen. Barrie had de gewoonte daar zijn hond uit te laten. Barrie raakte bevriend met de kinderen en later ook met hun moeder Sylvia. Al snel speelde Barrie allerlei avontuurlijke spelletjes met de kinderen, waarin piraten en Indianen optraden. De spelletjes vormden de basis voor verhalen met als hoofdfiguur een personage dat hem beroemd zou maken, Peter Pan. Het fantasieverhaal van piraten, indianen en zeemeerminnen ontstond tijdens een zomervakantie die hij met de familie doorbracht in Tilford, Surrey. Wanneer de ouders van de familie Llewelyn Davies in het begin van de jaren 1900 overlijden zal Barrie, die in zijn huwelijk zelf kinderloos was, de kinderen financieel steunen en als hun voogd optreden. In 1901 voltooide hij Quality Street. In 1902 schreef hij "The Little White Bird", met daarin het eerste optreden van Peter Pan. In 1904 werd "Peter Pan, or The Boy Who Wouldn't Grow Up" voor het eerst opgevoerd. In 1911 verscheen Barries roman over Peter Pan onder de titel "Peter and Wendy". Het verhaal over de jongen die niet wilde opgroeien is niet alleen terug te voeren op de jong gestorven broer van Barrie, maar slaat ook op Barrie zelf. Hij was klein van postuur en speelde graag met kinderen. Hij verzon allerlei avonturen die eigenlijk meer door kinderen werden gewaardeerd dan door volwassenen. De relatie tussen Barrie en de kinderen heeft later vuur gegeven aan geruchten dat hij pedofiel was. De kinderen zelf hebben verklaard nooit iets van enige seksuele toenadering te hebben gemerkt. Er was eerder sprake van een eenzame (kinderloze) man die eigenlijk zijn hele leven kind is gebleven en het gezelschap zocht van kinderen voor onschuldig vertier. In de psychiatrie wordt een man die niet wil opgroeien, en blijft steken in zijn fantasie over de kindertijd, beschreven als lijdend aan het Peter Pan-syndroom.

Bronnen:
wikioedia James Barrie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100