Ik heb geen gevoel voor ritme, maat of toon. Is daar iets aan te doen?

Ik kan tonen niet onderscheiden ( toonhoogte, vals of zuiver). Ik kan geen maten uitmaken (ook al begrijp ik wel wat een maat is). Ik kan geen andere ritmes dan makkelijke ritmes volgen en zelfs die kan ik niet lang vasthouden (als de muziek stopt bijvoorbeeld).
Het enige waar ik op kan dansen is goede 'house' of 'drum and bass' muziek, omdat daar de beat zo duidelijk is.
Ik houd wel van het luisteren naar muziek, daar kan ik echt van genieten, maar daar houdt het dan ook bij op. Mijn vraag is dus: heeft iemand hier ervaring mee of kent iemand een persoon die dit ook heeft? En zoja, wat is de oplossing?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zou het toch wel kunnen proberen hoor! Door vaak mee te tikken op de muziek met je voet bijvoorbeeld of door mee te stappen, gewoon heen en weer. Ik zit zelf bij een band en ik heb wel verschillende mensen zien komen zonder veel ritmegevoel. Het ís aan de leren door elke keer maar weer goed mee te stappen en heel goed op te letten maar je ziet bij sommige mensen toch helaas ook dat ze het echt niet hebben en ook niet krijgen. Als je er echt iets mee wilt is muziekles een goed begin, gewoon de basis. Wie weet hoe snel je het oppikt én hoe leuk je het vindt!

ja danslessen nemen.. raar maar waar.. zo krijg je gevoel voor ritme

tonen onderscheiden is ook erg lastig als je geen les hebt gehad. vals en zuiver hoor ik ook niet altijd. ookal zit ik op een school waar je veel te maken hebt met muziek en er zelfs toetsen over krijgt. probeer is mee te drummen met een liedje, gewoon op de tafel

Muzieklessen nemen, de basisbeginselen. Dan leer je het onderscheid tussen de maatsoorten, intervallen etc. En als het je dan goed bevalt, dan ga je door. Aspirantlid van een muziekkorps, dan krijg je de muzieklessen er bij.

Misschien geen leuk antwoord, maar je kunt hier niet echt veel aan doen als ik je verhaal lees. Ik ken iemand die precies hetzelfde heeft. Je kun het wel een klein beetje verbeteren natuurlijk, maar ik zou nooit iets in de muziekwereld gaan doen. Valse hoop heb je niets aan.

Luister naar muziek met veel beat. en drum, je moet het kunnen voelen, zo hard. Probeer mee te klappen of te stampen. Laat de muziek zachter zetten en ga door met klappen of stampem. De muziek weer wat zachter. De ander moet kunnen beoordelen of je de maat kunt houden. Als je dit lukt na vele keren proberen (elke dag doen) is het mogelijk het maatgevoel en daarna het ritme en dansgevoel aan te leren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100