Ik heb geen gevoel voor ritme, maat of toon. Is daar iets aan te doen?

Ik kan tonen niet onderscheiden ( toonhoogte, vals of zuiver). Ik kan geen maten uitmaken (ook al begrijp ik wel wat een maat is). Ik kan geen andere ritmes dan makkelijke ritmes volgen en zelfs die kan ik niet lang vasthouden (als de muziek stopt bijvoorbeeld).
Het enige waar ik op kan dansen is goede 'house' of 'drum and bass' muziek, omdat daar de beat zo duidelijk is.
Ik houd wel van het luisteren naar muziek, daar kan ik echt van genieten, maar daar houdt het dan ook bij op. Mijn vraag is dus: heeft iemand hier ervaring mee of kent iemand een persoon die dit ook heeft? En zoja, wat is de oplossing?

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien geen leuk antwoord, maar je kunt hier niet echt veel aan doen als ik je verhaal lees. Ik ken iemand die precies hetzelfde heeft. Je kun het wel een klein beetje verbeteren natuurlijk, maar ik zou nooit iets in de muziekwereld gaan doen. Valse hoop heb je niets aan.

Luister naar muziek met veel beat. en drum, je moet het kunnen voelen, zo hard. Probeer mee te klappen of te stampen. Laat de muziek zachter zetten en ga door met klappen of stampem. De muziek weer wat zachter. De ander moet kunnen beoordelen of je de maat kunt houden. Als je dit lukt na vele keren proberen (elke dag doen) is het mogelijk het maatgevoel en daarna het ritme en dansgevoel aan te leren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100