Ik zoek zware, ernstige klasieke muziek, welke componist heeft veel van dit soort klasieke muziek gemaakt?

Ik zoek 'Duistere' klasieke muziek om te mixen, welke componisten staan hier om bekent?

Weet jij het antwoord?

/2500

De Carmina Burana van Orff is lekker pompeus en wordt ook door veel mensen herkend, alhoewel het bij de echte liefhebbers niet serieus genomen wordt. Anders kan je ook eens wat van Bach of Beethoven proberen.

Wagner

Mahler en Bach

Ravel heeft strakke en harde stukken, vaak met een lieve uitstraling maar met een giftig karakter.

Luister eens naar: das lied von der erde van Mahler. Dit lied schreef hij in een persoonlijk rampjaar: zijn dochter overleed, bij hemzelf werd een hartkwaal ontdekt en hij moest door een antisemitistische omgeving zijn baan opzeggen bij de staatsopera van Wenen

Monteverdi's Maria Vespers of het Requiem van Mozart.

De late strijkkwartetten van Beethoven zijn tamelijk 'zwaar'. Toegevoegd na 55 seconden: Luister ook eens naar de strijkkwartetten van Schoenberg en Berg.

Probeer eens Mahler, Bruckner of Sjostakowitsj

Jean Sibelius

Tsjaikovski! Toegevoegd na 2 minuten: En dan niet direct the sugarplum fairy, maar zijn andere stukken. Hij worstelde erg veel met zijn homosexualiteit gezien het verbod daarop. Dat heeft zich geuit en erg heftige en duistere stukken. Ik weet het zo even niet uit mijn hoofd hoe die stukken heten, maar ik zal eerdaags even onderzoek doen, wanneer ik iets meer tijd heb.

De symfonieën (bijv. de 11e) van Dmitri Shostakovich. De rillingen van de verschrikkingen van de Russische onderdrukking lopen dan over je rug.

Ik zou eens iets beluisteren van Modest Petrovitsj Moessorgski. Dat komt aardig in de richting.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Modest_Moessorgski

Sommige Haggard liedjes zijn ook best duisterachtig. Je hebt wel metal muziek er bij maar als je wilt mixen dan kan je wel knippen en verwijderen die hard rock stukjes.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=18l7h1qq874...
http://www.youtube.com/watch?v=b-YQ5z-ByqU...
http://www.youtube.com/watch?v=J_HGCDJshto...
http://www.youtube.com/watch?v=lJaGoPkFc0o

Mahler.

Rimsky-Korsakov heeft wel zware stukken, evenals Wagner, Rachmaninov, Stravinsky, Andriessen (daar zijn er meerdere van), Badings, Beethoven, Holst, en meerdere 'minder bekende' componisten uit de romantiek. Chopin heeft ook wel zware muziek, maar op piano klinkt alles toch anders dan met een compleet orkest > zoals in de link! :D Toegevoegd na 5 minuten: Warning: liefst te beluisteren in de middag, of een moment waarop je in ieder geval niet te snel geactiveerd kunt raken om wild om je heen te gaan schoppen en spugen.

Richard Wagner: Zware operas Gustav Mahler: Zware Simfoniese werken Richard Strauss: beiden Ludwig van Beethoven: Klink ook best klassiek als mozart, maar dan aan de zware kant, vooral zijn latere werken als zijn laatste strijkkwartetten Jean Sibelius: Net als Mahler, Zware simfoniese werken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100