Hoe heet de leukste kinderliedjes?

Ik zoek een leuke kinderliedje die niet zo kort is. En ook een beetje gevoelig en beetje bekend is. welke vinden jullie allemaal zo leuk?
(graag namen van de liedjes. want ik heb al heleboel gevonden maar ik kan niet kiezen)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De liedjes van kinderen voor kinderen zijn leuk, en hebben toch een boodschap , en er zijn ook gevoelige liedjes bij.

Liedjes van het Junior Songfestival zijn meestal wel leuk. Het liedje Machteloos van Giovanni uit 2005 is erg gevoelig, het gaat over oorlog en vrede.

moriaantje zo zwart als roet, ahhhhhhhh het arme kind....

Twinkel, twinkel kleine ster :) O, dat vind ik zo'n leuk liedje (Ook al ben ik 13 xd.) Hij blijft leuk :) Dit is hem wel in het engels, maar super leuk! Dit is hem in het nederlands: Twinkel, twinkel kleine ster o wat ben je hoog en ver. Als een kleine diamant sta je boven het donkere land. Als de zon is weggegaan kom je aan de hemel staan.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=dCFs-0B5X2E...

op www.kinderenvoorkinderen.nl staan veel mooie liedjes met de tekst. als een meeuw boven de zee bijvoorbeeld.

het liedje van de Lek van kinderen voor kinderen is heel gevoelig, niet voor echt kleine kinderen

Het liedje: In een groen knollenland. Dit is heel gevoelig, want er gaat een haasje dood.

M’n allerliefste knuffel van Dirk Scheele. Wat is de leeftijd van de kinderen? Dat maakt nog wel verschil met de keuze van de liedjes.

Het boekje "Liedjes met een hoepeltje erom" heeft een bijbehorende CD. Met beiden samen moet het niet moeilijk zij om een leuk liedje uit te kiezen. Te verkrijgen in een gewone boekhandel.

Ik heb zelf een kinderliedje geschreven dat is uitgekomen op de cd Dichterbij, uitgegeven door HighWay Music. Het liedje heet 'De Dichter-bij' en gaat over een bij die gedichten maakt. In de toegevoegde link heeft een van de solo zangeresjes van het lied een filmpje gemaakt. Het is wat opschepperig om te zeggen dat het een grappig en ook een beetje ontroerend liedje is. Maar dat zijn dan ook woorden die ik anderen over het liedje heb horen zeggen. Het liedje is alleen nog niet zo bekend, maar misschien kunnen jullie daar wat aan doen...;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100