Is er een site waarop je de noten van een liedje kan zien?

De notenbalk bedoel ik. De akkoorden hoeven er niet bij te staan. Het gaat mij echt om de noten. Wel zou het handig zijn als de tekst eronder zou staan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van nieuwe liedjes is meestal niet gelijk al de bladmuziek op internet te vinden. Maar er zijn heel veel websites, onderverdeeld naar genre, waar je van liedjes zowel de noten als de tekst kunt lezen. Een paar daarvan: http://imslp.org/wiki/Category:Songs http://www.freesheetmusic.net/Folk1.html http://www.freehandmusic.com/

Ik heb hier geen ervaring mee, dus weet niet of het werkt. Maar op http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/316444-muziek-(met-noten) Staat een programmatje uitgelegd die je even moet downloaden. Als je dan dat (gratis) programmatje afspeelt krijg je de noten te zien op het scherm.

Gewoon Googlen: gratis bladmuziek, free sheet music, etc. Er zijn er meer dan genoeg! En voor specifieke vragen over nummers kun je terecht op sites als: Toegevoegd na 35 seconden: Maar van welke song heb je bladmuziek nodig? Wie weet heb ik het liggen!

sheetmusic.com

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100