Wie kan mij aan1 vinger akkoorden voor keyboard helpen vr.gr.Hub

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sla een willekeurige toets aan en je hebt een 1-vinger akkoord

Een akkoord bestaat altijd uit meerdere tonen, die kun je met 1 vinger niet goed aanslaan. Het antwoord moet derhalve niemand zijn.

Pak de gebruiksaanwijzing van het keyboard erbij. Daar staat in welk knopje je moet indrukken om met het spelen van één toon het bijbehorende akkoord erbij gespeeld te krijgen. Heb je die gebruiksaanwijzing niet (meer), dan moet je even melden welk merk en type keyboard je hebt. Wellicht is de handleiding ergens op internet te vinden, of is er iemand die dezelfde heeft die het jou kan doorgeven.

Voor een majeur akkoord druk je alleen op de grondtoon toets. (vb: voor een C akkoord dus een C indrukken.) Voor een mineur akkoord: de grondtoon en gelijkertijd de dichtsbijzijnde zwarte toets links daarvan. (vb Cm akkoord dus een C en een Bes indrukken) Voor een septiem akkoord: grondtoon+witte toets links van deze grondtoon (vb C7 dus een C en een B indrukken). Voor een mineurseptiem akkoord: grondtoon+witte toets links ervan + zwarte toets links ervan ( vb Cm7 dus C en een B en een Bes tegelijkertijd indrukken). Deze informatie kun je ook vinden in de handleiding. Een link naar een handleiding in het Nederlands heb ik hierbij gevoegd. Ga voor dit onderwerp naar pagina 153. (ps: aan de hand van een eerder door jou gestelde vraag wist ik welk keybord je had: Yamaha Tyros 2)

Bronnen:
http://www2.yamaha.co.jp/manual/pdf/emi/du...

Een akkoord bestaat uit minstens 3 noten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100