Waarom staat er vaak iets tussen haakjes achter een titel van een nummer?

Vaak heeft een nummer een titel, maar staat hier ook nog iets voor of achter tussen haakjes. Waarom laten ze die haakjes niet gewoon weg of voegen ze die tekst bij zonder de haakjes?

Twee voorbeelden:
Lou Bega - Mambo No. 5 (A Little Bit Of...)
City to City - The Road Ahead (Miles of the Unknown)

Weet jij het antwoord?

/2500

Vaak is dit een subtitle (de eerste dekt de lading niet of men kon geen keuze maken) of een tweede titel waarmee het nummer meer bekend is. Soms ook, bij covers, is het de titel waar het eerder mee bekend was. Je ziet dit ook vaak bij boeken, die hebben een hoofdtitel in grote letters en dan daaronder een subtitel in kleinere letters.

Het is handig. De meeste mensen zoeken of herkennen nummers aan de woorden, niet aan de titel. Bv het Woohoo liedje van Blur. De meeste mensen kennen het liedje, maar als je zou lezen Song 2 zegt het je weinig. Toegevoegd na 42 seconden: Song 2 is de naam van het liedje trouwens.

Ik dacht altijd dat het gewoon een tweede naam ervoor was. Niet dat het ook makkelijker om te zoeken word of dat ze niet konden kiezen.

sommige liedjes worden nog een keer gezongen maar dan door een andere zangeres en dan zetten ze die er bij, het kan ook zo zijn dat het nummer twee namen heeft en de andere naam tussen haakjes staat. nou succes ermee

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100