Waarom doen sommige mensen hun hand op hun hart tijdens een volkslied?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat ze trots zijn op hun land en willen laten zien dat ze het land in hun hart hebben zitten. Dit in tegenstelling tot het trieste gebrabbel van de Nederlandse internationals tijdens het Wilhelmus.

Het heeft te maken met het groeten van de vlag. Mensen in uniform salueren dan. En burgers leggen hun rechterhand over hun hart. Als er geen vlag bij aanwezig is dan richt je je gezicht naar de kant waar de muziek van het volkslied vandaan komt. Het groeten van de vlag wordt gedaan vanwege vaderlandsliefde. (En bij herdenkingen om respect voor de gesneuvelden te betonen).

Bronnen:
http://www.usa-flag-site.org/forum/when-pu...

uit liefde voor t vaderland! en uit respect!

Het engels heeft daar een mooi begrip voor; eerder Amerikaans overigens: "pledge of alligeance" oftewel "een gebaar van toewijding aan". En "waar je hart is daar zal je thuis zijn". Ik vind het een mooier gebaar dan de militaire groet aan het hoofd. Verstand en gevoel. Je "houdt je hart even (letterlijk) vast". Je afkomst, je ontstaan, je moedergrond.

Goeie vraag. Ik denk dat ze respect proberen uit te stralen. Maar als je dan ziet dat het gros niet eens mee kan zingen zingen, is het eigenlijk een loos gebaar. Voor de astronomische bedragen die voetballers verdienen, mogen ze best worden verplicht het volkslied mee te zingen. Laten we niet vergeten dat ze het hele jaar hun hand op de kontzak houden.......

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100