Wat heeft het predikaat "camp" voor Abba betekent?

ik heb altijd aangenomen dat het hun schade heeft gedaan en dat hun muziek daarom minder serieus is genomen. maar andersom is ook niet ontdenkbaar nl: dat het predikaat "camp"voor hun de enige weg was naar de grote van het succes wat ze hebben gehad.

desalniettemin blijf ik van oordeel dat hun muziek opzichzelf staand van zo'n hoog nivo is dat de liedjes ook in grijze pakken, en een nul aan imago een grote groep had bereikt. of is toch de tijdgeest een beetje geluk en die campy uitstraling nodig geweest voor de mate van succes?

http://nl.wikipedia.org/wiki/Camp_(cultuuruiting)

http://nl.wikipedia.org/wiki/ABBA

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij was Abba in de jaren 70/80 gewoon een popgroep, geheel in de stijl van die tijd. Ja, het zit muzikaal heel geniaal in elkaar, maar dat hoort de gemiddelde luisteraar toch niet. En dat hoeft ook niet. Veel later, na 2000, werd het plots de muziek in nichtenclubs, homobars, etc. Wellicht dat de door jou aangehaalde 'camp' toen als naam naar boven kwam, maar Abba was toen al uit elkaar, en financieel binnen. Ik geloof dat ze in Zweden supermarkten etc. hebben, en daarnaast hun eigen solocarrieres. Die twee mannen hebben o.a. de musical Chess gecomponeerd, ook een muzikaal stukje van formaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100