In hoeverre zijn muziekintrumenten verschillend voor linkshandigen?

Niet voor alle muziek instrumenten zal er linkse versie zijn. Een blokfluit of drumstel zal niet zo nauw lopen. Maar bijv een gitaar zijn daar ook linkse versies voor. Of is de volgorde van snaren niet zo heel relevant en kun je beide richtingen van snaren aan leren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een gitaar is zeker links of rechtshandig. Normaliter sla je naar beneden. Dus van lage snaar naar hoge. Visueel en praktisch zijn gitaren dus ook gespiegeld. Toegevoegd na 3 minuten: Veel linkshandige leerden dus ook "verkeerd" gitaar spelen. Ofwel deden ze een slag omhoog met een rechtse gitaar. Ofwel gingen ze rechtshandig spelen. Wat een nadeel is bij finger picking omdat een rechterhand bij een linkshandige niet zo ontwikkeld is (in de regel). Toegevoegd na 4 minuten: http://usercontent1.hubimg.com/508792_f260.jpg Toegevoegd na 7 minuten: Als iemand een "verkeerde" gitaar vast heeft zie je dat het snelst aan de kop. Die wijst dan de verkeerde kant op. Maar ook het witte slagboord is dan verkeerd. Het kan zeker, het gebeurt vaak. Maar is niet echt handig. Toegevoegd na 3 uur: *Dus van lage snaar naar hoge. (Of beter gezegd van dikke snaar dunne. Om verwarring tussen positioneel hoog en hoog qua klank te vermijden)

Bij een viool (daarvan weet ik het toevallig) wordt meestal ook gewoon door linkshandigen rechtshandig gespeeld. Er zijn wel linkshandige violen, en je kunt een rechtshandige viol laten ombouwen tot een linkshandige, maar dat wordt bijna niet gedaan. de bekangrijkste redenen daarvoor zijn dat beide handen een gelijkkwaqrdige (hoewel zeer verschillende) functie hebben, je moet hoe dan ook iets moeilijks leren met je niet-voorkeurshand, en het feit dat het in een orkest problemen zou geven als je een viool hebt die andersom is, je krijgt botsingen en het staat vreemd.

Een vleugel bestaat ook in linkshandige versies., Een drumstel kan je in spiegelbeeld opstellen, dus die is universeel. Voor holle gitaren en violen, villa's en contra bassen is de inwendige constructie niet symmetrisch. De snaren omwisselen is niet voldoende.

Van alle koperblaas instrumenten is de concert hoorn (french horn) is een eenling, die moet namelijk linkshandig bespeeld worden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100