kan ik een subwoofer met meer watt plaatsen in een kist van een speaker met een lager wattage?

ik heb een subwoofer kist met een kapotte speaker en ik heb een goede speaker maar deze heeft een hogere wattage zou ik deze kunnen vervangen of gaat mijn speaker dan kapot?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het past wil dat nog niet zeggen dat het een goed idee is. Ieder subwooferchassis (de speaker zelf) is gemaakt voor 'open-air', ported box (dus met een baspoort) of closed box. Aangenomen dat de speaker voor dezelfde soort behuizing is ontworpen, dan nog is het juiste aantal liters inhoud van de box, de demping en de lengte en doorsnede van een eventuele poort van belang. Dus op de vraag of het KAN is het antwoord ja zolang de diameter maar gelijk is, maar of het een goed geluid oplevert blijft een gok.

Beste Pieter, Als de speaker (10 inch, 12 inch of 15 inch) goed past in de kist en de afstand van de magneet is niet groter dan dat de kist diep is, kun je hem gewoon plaatsen. Gaat het om een verschil van meer dan 400 Watt, dan zou het misschien aan te raden zijn de kist van een bass-poort te voorzien, maar dit is slechts een optie. Je speaker gaat in ieder geval niet kapot. Je zal hooguit een 'ander' wel of niet waarneembaar geluidsbeeld horen, dat hangt van de speaker af. In ieder geval kan het wel hoor :) Let er wel op dat hij er goed inzit en de randen geen lucht doorlaten want dat vermindert het geluidsbeeld. Succes !

Als de oude speaker alleen mechanisch kapot is, bv een gat in het membraan ofzo. Dan kan een nieuwe speaker met een hoger wattage zeker geen kwaad. Anders wordt het als je muziek installatie je oude speaker heeft opgeblazen. Hiermee bedoel ik als je oude systeem ok was, kan een nieuwe speaker met een hoger wattage geen kwaad. Let wel op de impedantie. Die is meestal vier of acht ohm.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100