Wordt het geluid bij een concert DVD/registratie meestal opgenomen vanaf de bron (microfoon) of op het podium of vanuit de zaal?

een mix van 2 of 3 van bovenstaande, zou natuurlijk ook nog kunnen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Meestal wordt het geluid direct vanuit het mengpaneel opgenomen. Wanneer bekend is dat de opname voor een registratie wordt gebruikt, plaatst men doorgaans extra (condensator)microfoons met voorversterker voorop het podium om het geluid van het publiek (applaus, meezingen) er later in stereo in te kunnen mixen.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Taper_%28concert%29
http://homerecording.about.com/od/recordin...
http://www.titusfilms.com/blog/index.html%...

Er zijn standaard 2 mixen aanwezig bij een concert. De zaalmix (wat het publiek hoort) en de monitormix (wat de artiesten horen). Als wij met camera's opnemen hebben we vaak een aparte geluidstafel voor de geluidsmix die onder de filmbeelden komt. Ook worden extra microfoons geplaatst richting (of in) het publiek voor het gejuich of het meezingen. Heel af en toe wordt er gewoon een recorder aan de zaalmix mixer gehangen, maar dit geeft vaak rare mixen.

Het signaal van de microfoons wordt opgenomen, maar ook worden er extra microfoons geplaatst richting (of in) het publiek voor het gejuich of het meezingen. Er zijn standaard 2 mixen aanwezig bij een concert. De zaalmix (FOH) (wat het publiek hoort) en de monitormix (wat de artiesten horen). Als wij met camera’s opnemen hebben we vaak een aparte geluidstafel voor de geluidsmix die onder de filmbeelden komt. Deze geluidstafel ontvangt zowel de microfoons op het podium als de eventuele publiek-microfoons. Het wordt dus vanaf de microfoons en de zaal opgenomen. HET KAN ZIJN DAT ER TIJDENS HET CONCERT GEEN GELUIDSTAFEL VOOR FILM AANWEZIG IS, DAN KAN ER HEEL GEMAKKELIJK EEN HD-RECORDER AAN DE FOH-TAFEL GEHANGEN WORDEN OM LATER IN EEN STUDIO HET GELUID ALSNOG AF TE KUNNEN MIXEN. Ik hoop dat dit je vraag heeft beantwoord. bij meer vragen, stuur gerust een pm.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100