Herhaalt de ene zender nou meer dan de andere, of lijkt dat zo door voorkeur?

Ik vroeg me dit af naar een week luisteren naar 538 die ik zelf mindere muziek vind draaien, in het begin niet eens zo slecht totdat je al die nummers 5x gehoord hebt. Zoveel herhaalt 3FM niet dacht ik, maar later vroeg ik me af of dat wel zo was, of dat dat meer aan de voorkeur voor de nummers op 3FM was.

Zijn er wel eens lijstjes gepubliceerd met de herhaalfrequentie van nummers op radiozenders? Zodat ik mijn vermoeden kan aantonen of onderuit kan halen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beste MrTomaat, Ik zelf heb dit ook gemerkt en er zou een simpele verklaring voor kunnen zijn, namelijk dat radio 538 alleen alle hits draait en dat radio 3fm ook nog oudere nummers draait. En je kan de playlist van radio 538 bij bronnen hier beneden vinden

Bronnen:
http://www.538.nl/radio/playlists

Eens in de zoveel jaar worden de etherfrequenties heringedeeld. Hier worden de radiostations ingedeeld in genres als het ware. Je hebt zogenaamde "­ongeclauseerde kavels"­ (bijvoorbeeld 3FM). Op die frequentie mag eigenlijk alles gedraaid worden.­ Je hebt echter ook geclauseerde kavels zoals SlamFM, waar strikte beperkingen gelden ten aanzien van het format. Die worden in een genre ingedeeld en dat is in dit geval de Top-40/Dance categorie. En aangezien je hierbij een minder groot ‘assortiment’ hebt draaien ze in verhouding vaker hetzelfde liedje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100