welke instrumenten worden gebruikt bij rap en waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat de zwarte muzikanten niet genoeg geld hadden voor instrumenten, gebruikte ze huis-, tuin-, en keukenmateriaal. Ze voegden hun stem erbij, en je had alle materialen voor een rap te maken. Tegenwoordig gebruiken ze beats en muziek van de computer. Dus buiten hun stem (zang + beatbox) gebruikten ze vroeger weinig echte instrumenten maar vooral gratis voor de hand liggende spullen waar ze een ritme mee konden vormen (of gewoon met hun handen klappen bv.). Nu zijn bijna alle instrumenten digitaal gemaakt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Rap_(muziekstijl)
http://www.scholieren.com/recensie/32988

belangrijkste is de drumkit, vroeger waren dit emmers en goedkope dingen waar je een beat mee kon maken. daar kwam nog vaak een gitaar en/of piano bij voor de melodie. dit is nu vervangen door een keyboard waar je veel meer geluiden uit kunt halen. maar zonder drums heb je geen fatsoenlijke beat dus dat is echt belangrijk. In de drumkit heb je een aantal onderdelen die gebruikt worden naast de traditionele drumkit. denk daarbij aan een cowbell, tamboerijn of woodblok.

Alle denkbare instrumenten. Hoewel in de beginperiode veel met drumcomputers en samplers en platenspelers werd gewerkt zie je nu alles voorbij komen. Strijkers, live drums, laptops, maar natuurlijk zijn de oude bekende drumcomputers en elektronische apparatuur nog steeds daar, hoewel steeds vaker vervangen door PC's. Toegevoegd na 5 minuten: Vaak als je een instrument hoort (trompetje bijv.) is het een sample uit een oude jazz- of funkplaat. Toegevoegd na 7 minuten: Waar ik platenspeler zeg is draaitafel de meer gebruikte term. Normaliter is het natuurlijk geen instrument, totdat je ermee gaat scratchen of deze gebruikt om een bepaalde sample in de mix te gooien.

Juist geen instrumenten. Voornamelijk drukcomputers, samples en elektronica. Soms wel eens met band, zoals bij de Nederlandse band Relax.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100