Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het verschil tussen een medley een een potpourri?

Wat is het verschil tussen een medley een een potpourri? Bijvoorbeeld ''Elvis Presley Medley'' en de accordeonpotpourri's van The Three Jacksons.

10 jaar geleden
in: Muziek
7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Medley is een Engels woord en potpourri een Frans woord. In principe betekenen beide termen hetzelfde: een aaneenschakeling van diverse korte stukken muziek of delen van liedjes, al dan niet met tussenspel waarmee ze aan elkaar gebreid worden (modulerende overgangen) en gepresenteerd als muzikale eenheid.

In de populaire muziek noemt men tegenwoordig een opeenvolging van korte verschillende stukjes die van dezelfde bron komen maar onveranderd zijn een medley. Terwijl een potpourri bestaat uit tenminste drie melodieën die in toonhoogte of tempo op elkaar aangepast worden, zodat het geheel naadloos in elkaar overloopt.
(Lees meer...)
Amadea
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Een medley is een keuze van liedjes/melodieën van 1 zanger of stijl. Een potpourri is een verzameling van losse onderdelen, hoeft niet van dezelfde zanger te zijn, ok niet hetzelfde genre
(Lees meer...)
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding