Voor hoeveel mensen zou je kunnen optreden met een 70watt versterker?

Stel je voor je hebt een feestje. En een 70 watt versterker, je wilt een beetje dienen als achtergrond muziek, hoeveel mensen zouden er dan max. op dit feestje kunnen zijn. Dacht zelf aan 50 mensen, maar ben hier niet zeker van.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om wat gaat het? Een Gitaarversterker is geen probleem. Maar kom je met een thrust computer speaker setje aan dan is dit veel te weinig.

70 watt is voor je woonkamer. Dus als daar 50 mensen in kunnen? Degen die achteraan staan moeten dan wel genoegen nemen met minder bass en geluid.

Het hangt af van het rendement van de boxen en het werkelijke vermogen van de versterker. Kleine boxen hebben vaak een veel lager rendement dan grotere. Het vermogen van de versterker wordt soms in fantasie-eenheden als peak-to-peak of music-power gegeven, het werkelijke vermogen is dan maar een kwart van het werkelijk elektrische vermogen. Als het om alleen achtergrondmuziek gaat dan kun je met 70 échte watts op een paar goede speakers best ver komen, maar als je ook stevige bassen verlangt dan zou een grotere installatie beter voldoen: het hangt dus ook van je muziekkeuze af. Bedenk dat vooral de lage tonen veel vermogen kosten: met een megafoon kun je zonder probleem 1000 mensen bereiken met slechts 5 Watt omdat dan alle laag weggefilterd wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100