hallo ik heb een fender gitaar en ik wil hem vervoeren kan ik hem beter in een gitaar koffer of een hoes doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Koffer!!! natuurlijk.

Koffer natuurlijk, deze is veel robuuster en kan wel een stootje opvangen. bij een hoes wordt er alleen gezorgd dat deze niet krast, maar de "klappen" worden door de gitaar zelf opgevangen.

ligt eraan, als het made in mexico model is, is een koffer wat overdreven. zelfs een standaard US behoeft niet perse een koffer. is het een vintage of custom model van duizenden euro's zou ik een koffer wel in overweging nemen. het gaat in eerste instantie om wat praktisch is: als je de gitaar op de fiets moet vervoeren naar les ed is een koffer erg onhandig. vervoer je je gitaar altijd per auto of ov dan is een koffer een optie. een koffer beschermd uiteindelijk iets beter, maar er zijn zeer degelijke hoezen. ook een overweging is de prijs, voor een originele fender koffer zit je zoiezo wel boven de 100 euro schat ik in. een fender van 500 euro vind ik dat persoonlijk niet waard.

Als je zuinig op je gitaar bent zou ik een koffer kopen. Staat ie alleen thuis in de hoek, dan voldoet een stevige hoes ook wel. Moet je moeder hem niet omgooien tijdens het stofzuigen natuurlijk....:) Maar zoals je zei ga je ermee op pad dus, in de koffer. Wel een die ervoor gemaakt is en precies past uiteraard. Anders vliegt hij nog in de koffer rond. Het kost wel meer een koffer, maar zo blijft je gitaar wel optimaal beveiligd.

En wil je zeker weten dat ie niet beschadigd, kun je overwegen om een flightcase te laten maken. Kosten ongeveer 200 a 250. Duur, maar dan gebeurd er ook echt niks mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100