LP platen en singles zijn weer terug op de markt. Zou het interessant zijn om ook de MC-cassettes weer terug op de markt te brengen?

Vaak worden 'oude' en 'nostalgische' spulletjes teruggehaald, zo ook de LP-platen (vinyl). Zou er een kans kunnen bestaan dat de MC-cassettes ook weer terug komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk het niet. De LP's en singles zijn vooral populair onder jongeren die het gebruik ervan zien bij DJ's. Daarnaast zijn er mensen die het geluid (kraakjes en tikken) een nostalgische waarde toedichten. Kwalitatief gezien mag het geen naam hebben natuurlijk. De MuziekCassette, kortweg MC genoemd kent eigenlijk geen van bovenstaande 'voordelen'. Ze worden niet gebruikt door bekende DJ's en qua geluidskwaliteit is het ook niet veel soeps, er zullen weinig mensen zijn die de achtergrondruis op prijs stellen. Wat je momenteel wel veel ziet zijn voorwerpen die er uit zien als een MC zoals hoesjes voor je telefoon, een plakbandhouder (zie bron) enz. Dus als ik je vraag kort wil beantwoorden: nee, ik denk niet dat het interessant is om ze terug op de markt te brengen. Overigens zijn ze niet helemaal weg: Er zijn nog steeds lege bandjes te koop. Onderaan bij de bron een link als voorbeeld. Groeten, Jeroen

Bronnen:
http://www.conrad.nl/ce/nl/product/416501/...
http://www.debijenkorf.nl/j-me-plakbandhou...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100