Subwoofer op HiFi-Systeem aansluiten?

Hallo. Ik ben net nieuw hier op dit forum, en de reden dat ik hier ben gekomen is omdat ik een dringende vraag heb.

Het is nu net vakantie, en ik heb al een tijdje het HiFi-Systeem Philips MCI8080/12 [http://www.philips.nl/c/audioproducten/streamium-mci8080_12/prd/nl/]. Ik ben erg tevreden over de werking, want hij werkt prima, en geeft een erg mooi geluid.
Maar aangezien ik een typische tiener ben, luister ik dus vaak muziek hard. Bij de muziek die ik daarbij afspeel zit er vaak veel bass, en bij een vriend van mij ben ik helemaal verliefd geworden op de subwoofer. Die wil ik dus ook gaan kopen.

Maar enig verstand heb ik hier niet van. Zou ik überhaupt een subwoofer op mijn systeem aan kunnen sluiten?, en zo ja, hoe dan?.

Ik weet al wel dat ik sowieso een versterker nodig heb voor de subwoofer, tenzij het een actieve subwoofer is.

De uitgangen van het Systeem zijn 2x 50 Watt.

Hopelijk is dit genoeg informatie, en wordt ik snel geholpen :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Audioaansluitingen: Analoge audio-ingang (L/R) USB: USB-poort Video-uitgang - analoog: Composiet CVBS (gele cinch) Video-uitgang - digitaal: HDMI Aansluiting: DCK3060 dock voor iPod/iPhone Dit zijn alle aansluitingen die op uw toestel zijn. Er is dus geen enkele uitgang voor luidsprekers, die worden draadloos aangestuurd.

Het systeem zoals jij hebt is niet ontworpen om met een lossen subwoofer te gebruiken. Je kunt wel een subwoofer aansluiten via de luidsprekeruitgangen, maar dan moet je een subwoofer nemen met 'high input'. Probleem daarbij is dat je het signaal niet kunt 'splitsen. Het geluidssignaal loopt grofweg van 20 tot 20.000Hz. De subwoofer moet alleen de tonen van 20 tot 80 Hertz weergeven, waarna de luidsprekers het vanaf 80 Hz moeten overnemen. Een sub is niet gemaakt voor tonen boven 120Hz en gewone luidsprekers eigenlijk niet voor tonen lager dan 80Hz (1Hz= 1 beweging van de luidsprekerconus) Wat moet gebeuren is dat het signaal dus gesplitst wordt bij 80, 100 of 120 Hz. De lage tonen gaan dan naar de sub en boven de 'kantelfrequentie' gaan ze naar de luidsprekers. Op de meeste Home cinema sets kun je dat eenvoudig instellen, maar op de jouwe niet. Wel kun je een extern 'high pass/low pass' filter kopen om het signaal te splitsen, maar dat kan een dure grap worden. Het signaal niet splitsen betekent dat de sub de volledige 20-20.000 hertz te verwerken krijgt en dat geeft een zwabberige bass, niet doen dus. M.a.w. ik zou genieten van de set zoals deze ontworpen is, zonder sub. Mocht je het goed kunnen verkopen, dan kun je overwegen om iets aan te schaffen waarop wel een sub past.