Wat was Ramses Shaffy's populairste nummer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Qua hitnotering is dat "Sammy", die heeft het hoogst in de top 40 gestaan (plek 2). "Laat me" is daarnaast opnieuw leven ingeblazen in 2005, wat ook getuigt van populariteit. Verder zijn nummers als "We zullen doorgaan", "Pastorale" en "Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder" zijn natuurlijk ook echte klassiekers die menigeen meezingt. Populariteit is natuurlijk een subjectief begrip, maar bovenstaande nummers zijn bij het grote publiek het meest bekend.

Hoog Sammy, kijk om hoog Sammy... Toegevoegd na 8 minuten: Hier staan trouwens al zijn liedjes

Bronnen:
http://www.zie.nl/ramses

Ik vind "Het is stil in Amsterdam" een mooi nummer. Maar Sammy en Zing, bid, huil, enz. zijn volgens mij de twee populairste nummers. De Pastorale met Liesbeth List vind ik trouwens ook prachtig. (maar dat was je vraag niet).

Ja, en ook 'Zing, vecht, bid, ... en bewonder' (ik weet de titel niet meer exact.

Sammy, hier het origineel uit 1966

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=17kkL6JTdxw...

''Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder'', althans, voor mij. Maar 'Laat me" vind ik ook heel sterk. Jammer dat we tegenwoordig op teevee doodgegooid worden met Idols-achtige bagger terwijl er nog zo veel goede muziek ondergeschoffeld ligt eigenlijk.

Zing, vecht, huil, bid , lach , werk en bewonder

Sammy, Pastorale en Zing, bid... zijn al genoemd. Die zijn vast populairder dan wat ik ga noemen, maar deze vind ik erg mooi: Laat me...

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=7Y9hN6awXEQ...

laat me, vivre

Pastorale met Liesbeth List 1969

Volgens 3FM is het na een steming door de luisteraars "Laat me" geworden.

Bedoel je populair als in ''grootste hit'' of populair in de zin van ''meest geliefde nummer''? Sammy was de grootste hit en is voor mij één van de eerste liedjes die ik als kind herkende (1966) en toen afschuwelijk vond. Nu waardeer ik het lied toch als een positieve jeugdherinnering. Verder vind ik "Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder" briljant en zijn beste nummer. Pastorale was ook erg populair evenals Laat me en We zullen doorgaan, alhoewel deze laatste bekender is door de Van Duin-versie wat een beetje afbreuk doet aan het lied.

Ha, die Webontwikkelaar; In mijn lijstje staat 'Pastorale' met stip op één.

Zoals al aangegeven zijn de nummers die door andere genoemd waren de hits van Ramses. Het zijn solo maar ook duetten die hij gezongen heeft. Een nummer wat ook bekend is van Ramses in duet met Liesbeth is het nummer "het gras zou altijd groener zijn aan de andere kant van deheuvels". Ook het nummer we zullen doorgaan ( wat door Andre van DUin gecoverd is en na ze eigen hand gezet is) was eennummer van Ramses alleen deze is minder bekend geworden in zijn eigen uitvoering. Ik was geen fan van Ramses maar de nummers die genoemd zijn waren wel mooie nummers met gevoel en ook een stuk waarheid over het leven.

hoog Sammy, kijk omhoog

Vijf Uur! in de jaren 90 succesvol gecoverd door De Dijk.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=iFYNZ2F8Xa8

We zullen doorgaan en 'zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder'.

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder...

Bronnen:
Lala, baf!, snik, hm..., haha, poe hee, wauw!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100