Ik werk als een docent aan een muziekschool. Met welke software kan ik het beste werkbladen maken voor mijn leerlingen?

Ik heb finale al geprobeerd maar daar ben ik niet heel erg enthousiast over, omdat je niet kleine stukjes maat apart kunt afdrukken en geen ruimte hebt om met tekst vragen te maken in het muziekpapier zelf.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je niet bang bent van programmeren: Lilypond! Dit is gewoon een scripttaal waarmee je partituren kunt maken, zo groot als een een stuk Wagner, zo klein als 1 noot op 1 balk. De kwaliteit is uitstekend, en alhoewel je er wel wat aandacht aan moet besteden is 't goed te doen. Het zou zou kunnen dat je de scripttaal uiteindelijk makkelijker vindt dan het leren van een compleet pakket. Hoe moeilijk is het? Als je snapt dat dit: \relative c'{c2 e4 g|b,4~b8 c16 d c2 \bar "|."} een stukje Mozart is, dan ben je er al. Mooiste van alles: multi-platform, en 't is gratis! www.lilypond.org

Volgens mij is cubase zeer geschikt, ook met midi te koppelen aan een midi keyboard, waarbij je je muziek kan (midi) opnemen en afspelen.

Bijzonder goed ook van meerdere collega's gehoord het Programma Capella Haducon Hattem.

Mijn muziekleraar gebruikte vroeger Guitar Pro. Ik gebruik het zelf ook en dit is zeker aan te raden. Je moet hier wel met tablatuur werken (er even van uitgaand dat je weet wat tabs zijn), maar je kan er gewoon voor kiezen om noten te laten zien in plaats van tabs. Dit kan je heel makkelijk in een pdf bestandje plaatsen en stukken tekst toevoegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100