Wat is een goed instapmodel voor een elektrische piano/keyboard?

Ik wil mijn muzikaliteit weer eens een nieuwe kans geven en gaan beginnen met een keyboard/piano. Vroeger toen ik klein was speelde ik wat orgel.
Wat is een goed instapmodel voor een keyboard en waar moet ik op letten bij de aanschaf. Welke prijs moet ik rekening mee houden en met welke accessiores.
Ook zou ik graag wat beginnende bladmuziek willen vinden, ik zal wel weer wat diep in mijn geheugen moeten graven om dit weer op te rafelen.

Volgens mij heeft een piano 88 toetsen. Ik wil zeker met twee handen kunnen spelen op de keyboard.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Yamaha Piaggero NP31 is een goede, de hele Piaggero serie is goed als instapmodel.

zorg dat je minstens 5 octaaf op je keyboard heb(1 octaaf =12 toetsen 7 witte 5 zwarte)

Ik zou gaan voor een (tweedehands) digitale piano. Heb er zelf een (tweedehands voor €40 en een taart(uitzonderlijk prijsje)), heel fijn! Speelt als een 'echte' piano qua aanslag, even groot, maar met extra functies van een keyboard (orgelklanken, synthesizer, etc.) koptelefoon aan kunnen sluiten kan ook handig zijn. Ik zou gewoon meteen voor een evengrote als een piano grote gaan, kun je zeker alles spelen. Pedalen zijn ook leuk, maar voor een beginner niet zo nodig. Bladmuziek kun je ook veel vinden via www.scribd.com. (Youtube tutorials zijn ook handig.) Toegevoegd na 4 minuten: Keyboards zijn wel aanzienlijk goedkoper. Gezien de nieuwprijs van een digitale piano vaak boven de €1000 euro ligt, zou ik eerder voor een keyboard gaan. Mijn digitale piano was qua prijs wel heel erg goedkoop als ik nu vergelijk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100