Waarom zenden radio stations nog steeds elk uur journaal uit? Is dit niet achterhaald, omdat we tegenwoordig veel meer nieuwsbronnen hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat daar nog steeds veel naar geluisterd wordt, je kunt in de auto en op je werk vaak wel radio luisteren en niet op het internet gaan gluren. Ook is het goed voor de mens, om op de hoogte te blijven van het wel en wee in de wereld.

Er zijn nog steeds mensen die niet de hele dag met hun mobile of pc bezig zijn, maar gewoon naar de radio luisteren of s'avonds op tv naar het nieuws kijken.

Niet alleen heeft niet iedereen altijd en overal de mogelijkheid websites of een krant te lezen of naar de televisie te kijken (bijvoorbeeld wanneer men een auto bestuurt of wanneer men hard aan het werk is), het radiojournaal is ook een hele snelle en handige manier om het belangrijkste nieuws te vernemen. Dit geldt bijvoorbeeld bij het opstaan. Wie de wekkerradio op een heel uur afstelt, is bij het wakker worden meteen op de hoogte van het belangrijkste nieuws! Een website of een krant lezen of het televisiejournaal bekijken, daar is wat meer moeite voor nodig!

Vergeet ook niet dat niet iedereen de hele dag luistert. Of je nou om 7u opstaat of om 12u, de kans is dan groot dat je toch het nieuws mee krijgt.

Dat komt voort uit gewoonte. Radio 4 doet het als klassieke! zender niet altijd meer omdat anders een bijvoorbeeld een concert verstoord wordt. Veel internetzenders doen er niet meer aan, die zenden hun reclames om de 15 minuten uit, daar hebben ze het nieuws niet voor nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100