welk lied is dit: op de aarde zijn geen witte plekken?

ik loop al een tijdje met een deuntje in mijn hoofd met een klein stukje tekst, het zal iets zijn van lang geleden, jaren 60, 70 of 80 van de vorige eeuw.

Er komt een stukje tekst in voor dat ongeveer zo gaat:

Op de aarde zijn nergens witte vlekken, ik wil ook wel een keertje naar de maan.

Ook het woord hunnebed komt er in voor volgens mij.

Wie herkent dit, heeft een titel en een uitvoerende?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met de hartelijke groeten van google. Ik heb de onderstaande tekst overgenomen van een behoorlijk complete site van Boudewijn de Groot en Lennart Nijgh. Zie de bronvermelding hieronder. Deze tekst komt denk ik behoorlijk in de buurt van wat je bedoelt: Wat is er nog voor avontuur in het leven uitgave van Nederlandse Spoorwegen zangeres niet bekend/vroege jaren 70 Joop Stokkermans/Lennaert Nijgh. Ik zou het liefst Amerika ontdekken, maar dat heeft die Columbus al gedaan. En op de kaart zijn nergens witte plekken, we zijn zelfs al een tijdje naar de maan. Maar ik heb nog nooit de Betuwe zien bloeien en nog nooit geslapen in een Hunebed. We horen of een Friese koe ook in het Fries kan loeien. Zou Leiden echt zo lastig zijn omdat het is ontzet? Heb jij soms ook zomaar zin in grote avonturen? Denk je soms: o jee, ik heb de trein gemist misschien. Dag baas, dag school, ik zal beslist een ansichtkaartje sturen. De groeten zeg, ik ben nou weg, ik heb het hier gezien. Heb je soms ook zomaar zin... Zou jij niet eens zomaar ergens heengaan en niet omdat het moet, je kent dat wel? De ene die wil vrij zijn en alleen gaan, de ander wil gezellig met een stel. Misschien heb je mooi weer, misschien wel regen, maar op reis ben je veel meer van uur tot uur. Wie weet kom je op reis wel hier of daar die ander tegen en hand in hand wordt Nederland een spannend avontuur. Heb je soms ook zomaar zin... Heb je soms ook zomaar zin... Toegevoegd na 2 minuten: En hatsikidee: Daar is het youtube-filmpje ook al! Meezingen maar!

Bronnen:
http://www.boudewijndegroot.nl/bdgtvar.htm
http://www.youtube.com/watch?v=a8N7Eg1bNOM

Wat is er nog voor avontuur in het leven Ik zou het liefst Amerika ontdekken, maar dat heeft die Columbus al gedaan. En op de kaart zijn nergens witte plekken, we zijn zelfs al een tijdje naar de maan. Maar ik heb nog nooit de Betuwe zien bloeien en nog nooit geslapen in een Hunebed. We horen of een Friese koe ook in het Fries kan loeien. Zou Leiden echt zo lastig zijn omdat het is ontzet? Heb jij soms ook zomaar zin in grote avonturen? Denk je soms: o jee, ik heb de trein gemist misschien. Dag baas, dag school, ik zal beslist een ansichtkaartje sturen. De groeten zeg, ik ben nou weg, ik heb het hier gezien. Heb je soms ook zomaar zin... Zou jij niet eens zomaar ergens heengaan en niet omdat het moet, je kent dat wel? De ene die wil vrij zijn en alleen gaan, de ander wil gezellig met een stel. Misschien heb je mooi weer, misschien wel regen, maar op reis ben je veel meer van uur tot uur. Wie weet kom je op reis wel hier of daar die ander tegen en hand in hand wordt Nederland een spannend avontuur. Heb je soms ook zomaar zin... Heb je soms ook zomaar zin... ***Dit moet het zijn. Een tekst van Joop Stokkermans/Lennaert Nijgh. Het schijnt een uitgave te zijn geweest voor de NS, dus niet een top-40-hit ofzo. Jaren 70. Zelfs de originele zanger(es?) is niet te achterhalen, maar ik zoek nog even verder. Toegevoegd na 2 minuten: ....te laat.

Bronnen:
http://www.boudewijndegroot.nl/bdgtvar.htm
http://www.lennaertnijgh.nl/langeversie/ln...
http://www.youtube.com/watch?v=a8N7Eg1bNOM

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100