Waarom hebben sommige liedjes een 'US version' of een 'UK version'?

Ik ken er niet heel veel, maar toen ik laatste 'Natascha Beddingfield' intypte op youtube, was de eerste hit een 'US version'.. Waaron bestaan die? En maken de betreffende artiesten ook die versies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uit commercieel oogpunt passen Europese artiesten hun lied (en videoclip) soms aan aan de smaak van de markt. Die Amerikanenlijken wat gevoeliger en preutser te zijn dan Europeanen, want zo wordt vaak het slot van een film aangepast voor de Amerikaanse markt; ze willen graag een happy slot. Ook liedjes worden aangepast. Zo veranderden The Rolling Stones het lied 'Let Spend the Night Together' in 'Let Spend Some Time Together'. Aangezien Amerika een groot afzetgebied is, hebben weinig artiesten er moeite mee een aangepaste (gecensureerde) versie te maken.

Soms een ander taalgebruik of accent,, of er zijn woorden verranderd of weggelaten

volgens mij doen ze dat omdat er dan woorden worden gecensureerd. bijvoorbeeld in de amerikaanse versies van liedjes mag geen fuck of dingen met sex erin. als die dan toch in t liedje zitten worden die in de us version vervangen door een piepje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100