wat was het eerste progressieve rock-album?

en dan bedoel ik niet sgt pepper of pet sounds, dit waren experimentele albums, maar geen echte prog..
Wat was nou het eerste Echte prog-album?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou gaan voor ‘In The Court of the Crimson King’ van King Crimson, uit 1969. Volgens mij wordt dat ook door veel andere prog liefhebbers als het eerste of op z’n minst één van de eerste prog albums gezien. Het blijft natuurlijk altijd een kwestie van mening, het is niet ‘wetenschappelijk’ vast te stellen. Toegevoegd na 20 minuten: Ik heb nog even gegoogled, en op wikipedia staat over dit album ongeveer hetzelfde: http://nl.wikipedia.org/wiki/In_the_Court_of_the_Crimson_King

Voor mijn gevoel Pink Floyd met The Wall. Maar daarvoor nog waren de Beach Boys met het album: Pet Sounds al in die richting bezig (1966) Dat is dus echter niet wat je zoekt... Ik hou het bij Pink Floyd. Toegevoegd na 3 minuten: En wat betreft Nederlandse bands: De groep Earth & Fire.

Ik beperk me tot Genesis en dan vooral in de periode dat Peter Gabriel er nog in zat. Ik heb een aantal albums. Op wikipedia staat een lijst, maar ik ken het eerste album niet. Van de andere heb ik een paar albums verzameling, maar eigenlijk vooral omdat ik de stem van Peter Gabriel zo mooi vind. Ik zet mijn favoriete album er in waarop de meeste echte rock-stukken staan die ik nog steeds mooi vind. Selling England by the pound heb ik ook, maar daar moet je van houden. Ik vind hem wel mooi. http://www.youtube.com/watch?v=y1tFQMjc-IE&feature=rellist&playnext=1&list=PLBC99087061926774 Er is er nog een die ouder is, maar dat album ken ik niet. Toegevoegd na 4 minuten: Hun eerste album was From Genesis to Revelation uit 1969. Zie ook de Bron. Toegevoegd na 9 minuten: Dit is een later album dat eigenlijk het mooist vind. Had ik eerst als video staan: http://www.youtube.com/watch?v=5pteh5hdZlg Ik heb het eerste nummer van dat album op youtube gevonden en toch maar als video toegevoegd. Toegevoegd na 1 uur: Toevoeging: Twijfelgeval is het album The Doors die ouder is. http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Doors en als je die zelf op youtube gaat zoeken dan trek je wel een doos open met veel oude en succesvolle nummers uit de jaren 60 en 70. Ik weet niet of die tot progressieve rock gerekend kan worden. Light my fire vind ik wel een goed nummer. Volgens mij is de rest psychedelische rock en die bedoel je niet. Experimenteel vanwege drugs. En hoewel ik dit album niet helemaal ken maar met het nummer "Sympathy for the devil" van The Stones toch ook in de buurt komt. http://nl.wikipedia.org/wiki/Beggars_Banquet en dat is ook ouder. Ze waren toen allemaal onder invloed, maar dat is niet aan dat ene nummer te horen vind ik. Ik vind de grens moeilijk te bepalen. Ik denk dat je zelf maar even moet beoordelen of het er wel of niet onder valt. Het zijn in ieder geval interessante muziekstukken, vind ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100