Hoe heet dat hulpmiddel dat alle artiesten tegenwoordig gebruiken waardoor hun stemgeluid anders (beter) klinkt? Ik kan even niet op de naam komen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bedoel je die oortjes?. Dit zijn in wezen kleine exemplaren van de grote monitorboxen die op het podium staan, bedoeld om de zanger zijn eigen stem goed te kunnen horen boven de herrie uit

Autotune :)

Bedoel je een sampler? http://nl.wikipedia.org/wiki/Sampler

Er word meestal echo/nagalm gebruikt, dan klinkt de stem voller en je kan beter wijs houden. Toegevoegd na 1 minuut: Er zijn ook nog voor namelijk DJ's die een compressor/limiter gebruiken om hun stem gelijkmatiger te laten klinken, maar dit effect is niet geschikt voor zangers.

Daar niet een echte eenzijdige naam voor. Autotune wordt wel eens gebruikt om valse tonen recht te trekken, of zelfs als effect. Daarnaast zijn er een reeks effecten die toepasbaar zijn op de menselijke stem. De keuze hangt af van de soort stem en de soort muziek. Een selectie: compressor/limiter, galm en ruimtelijke effecten, delay, exiter, subtiele effecten die de kleuring veranderen, buizen (simulators), etc. Maar een zangopname valt en staat in eerste instantie met de keuze microfoon, en die kan sterk afhangen van de soort stem. Over autotune zijn ook andere vragen gesteld op GV.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100