hoe kun je erachter komen of je gitaar spelen leuk vind?

ik wil graag gitaar spelen ik ben 13 jaar
maar mijn moeder vind het niets om dat wij niet musicaal zijn aangelegd maar ik wil het heel graag en mijn moeder vind het duur dus hoe kan ik erachter komen of ik gitaar spelen leuk vind en wat voor gitaar het makkelijkste is voor een beginner ik dacht al de akoestische gitaar??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien kun je in een tweedehans zaakje een gitaar op de kop tikken en iemand die er al op kan spelen vragen of hij/zij je op weg helpt. Als je het dan echt leuk lijkt kan je voor een nieuwe sparen , eventueel met een bijbaantje als je wat ouder bent. Je kunt ook bij een muziekschool het eens uitleggen, misschien mag je wel een proeflesje meedoen. Succes joh !!

Neem een paar proeflessen, deze zijn meestal minder duur dan de reguliere lessen.

Ken je iemand die gitaar speelt? Dan kun je het daar eens uitproberen. Of ga naar een open dag van een muziek school inje buurt als die er is.

Bronnen:
.

Kijk eens op marktplaats o.i.d. en koop een tweedehands lesgitaar, deze zijn niet zo duur omdat veel mensen er achter komen dat ze gitaarspelen helemaal niet leuk vinden, vervolgens kan je op internet eindeloos veel studiemateriaal vinden om jezelf uit te leven en te ontdekken of je het leuk vind of niet, als blijkt dat je het leuk vind kan je daarna altijd nog les nemen.

Je kan al een tweedehands akoestische gitaar kopen voor 30 euro. Natuurlijk is dat niet de beste gitaar ooit, maar om te beginnen en om het uit te testen, is dat een leuk bedrag! Ook zijn er veel muziekscholen, gitaristen en gitaarleraren (of je kent zelf een gitarist) die je wel een keer een gratis proefles willen geven en willen uitleggen wat je allemaal met het instrument kan.

Dat kun je niet weten: "vind het niets om dat wij niet musicaal zijn aangelegd" Wij hebben ook niets gehad met muziek in onze opvoeding. Maar mijn broers spelen nu allebei heel verdienstelijk een instrument. Je weet pas of het iets voor je is als je het geprobeerd hebt. Hier staat een leuke beginnersset: http://www.elektro-land.nl/contents/nl/d7.html?gclid=CLf18MyDka0CFQKEDgodSH5RnQ Misschien moet je voor die 117 euro gaan sparen, maar ik zou zeggen: DOEN!

Muzikaal ben ik ook niet, ook al speel ik al zo'n twee jaar, elektrische gitaar met veel plezier, want het allerbelangrijkste is dat je veel plezier hebt. Vertel ook eens aan je moeder, dat je slimmer wordt van gitaarspelen, je gehoor veel beter wordt, je mensen leert kennen die ook gitaar spelen. Daarom goed opletten bij muziekles! Hier is een link met veel info over muziek en een testje over hoe muzikaal je eigenlijk bent. Kijk eens of je ergens een gitaar kan lenen, bij de aldi/lidl hebben ze meestal aanbiedingen van beginnersgitaren, die zijn nog niet eens heel slecht, je moeder heeft wel gelijk dat het een dure hobby is, maar wel voor het leven zo'n gitaar.

Bronnen:
http://www.popschoolmaastricht.nl/college_...

Neem een proefles (soms zijn die gratis) bij een privé-leraar of een muziekschool, hoef je niet meteen zelf een gitaar aan te schaffen. Bespreek wat je graag wilt leren en wat je er mee denkt te bereiken (doe je het voor de lol, wil je er serieus mee aan de slag, akoestisch of electrisch?) Een goede gitaarleraar heeft heel snel door of je er aanleg voor hebt, of je muzikaal bent en wat voor niveau je kunt bereiken. Bedenk wel dat als je echt goed gitaar wilt gaan spelen (b.v. om in een band te kunnen spelen), je veel discipline moet hebben om veel te oefenen, vooral in het begin kunnen de lessen vaak "saai" zijn, maar echt noodzakelijk om de techniek goed onder de knie te krijgen. Ben je door die beginfase heen, en vind je het dan nog steeds leuk, dan kun je er je hele leven heel veel plezier van hebben. Niet geschoten is altijd mis, succes. Muziek maken is fun!

Bronnen:
eigen ervaring (drummen).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100