Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Lijkt dit lied op de Dreamworks intro???

http://www.youtube.com/watch?v=MhGeH07lo5M&feature=related

En luister naar dreamworks lied!!

http://www.youtube.com/watch?v=p9PtpALF_3w
http://www.youtube.com/watch?v=cQioRAW2c3khttp://www.youtube.com/watch?v=3uXBt9VeDqo

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Muziek
841

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dat het op elkaar lijkt, komt door de bezetting van het orkest. Het lijkt er op dat er in beide gevallen gebruik is gemaakt van een volledige symphonie-orkest-bezetting, dus inclusief strijkers en koperblazers. Hoewel je dat tegenwoordig nooit echt zeker meer weet, omdat alles elektronisch kan.

Qua compositie vind ik dat er weinig overeenkomsten zijn. In Dreamworks zit ook nog een akoestische gitaar, maar ontbreekt het slagwerk (pauken). Hoewel het mij niet lukt om uit je links van Dreamworks een fragment langer dan 22 seconden te halen, vind ik die compositie veel beter en spannender dan de eerste. In 1 kabbelt het maar voort, en er gebeurt nauwelijks iets, en in Dreamworks hoor je tenminste nog iets wat verrassend is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Ik vind de twee stukken niet op elkaar lijken. Wel moet ik zeggen dat Born Free en Dreamworks wel dezelfde sfeer neerzetten: relaxed. Verder vind ik ze niet op elkaar lijken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding