Kan een mengpaneel zo op de computer worden aangesloten en effecten geven?

Kan ik een mengpaneel zo op de computer aansluiten? Bv 1 uit de behringer xenyx serie of moet het per se een USB Mengpaneel zijn? En heb ik nog extra kabels nodig of volstaat een usb kabel ook gewoon?

En is het dan gewoon een kwestie van kabel inplugen, youtube opstarten en effecten doen? Of moet er nog software geinstalleerd worden of is het mogelijk dat de boxen of de pc het niet ondersteunt etc?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de Behringer XENYX is een analoog mengpaneel, wat betekent dat je twee opties hebt: analoog in de de line in prikken via tulp>minijack of een usb interface tussen het mengpaneel en de computer. de eerste optie is gewoon werkbaar en het goedkoopst, ik heb een hele tijd met een analoog mengpaneeltje en 2 microfoons erg goede opnames kunnen maken. destijds had ik dit phonic mengpaneeltje http://www.i4-muzique.nl/phonic-mu-1002-x.html goede kwaliteit voor het geld (over behringer kan ik niet zoveel zeggen) op marktplaats moet je voor 50 euro wel klaar zijn. een tulp naar minijack kabeltje voor 5 euro en klaar ben je. uiteraard is een goede mic een volgende stap. recording software kan gratis, audacity is gratis en goed MI http://audacity.sourceforge.net/?lang=nl Toegevoegd na 6 minuten: het goedkoopste mengpaneel met effecten aan boord van de serie die je noemt is http://www.feedback.nl/shop/product/computer-en-recording/behringer-xenyx-1002-fx/100006267/114430#description

Je kan je hoofdtelefoon uitgang aansluiten op je mengpaneel, dan kan je effecten toe gaan voegen, maar als je met een USB mengpaneel wilt werken dan heb je speciale software nodig hiervoor.

Kijk even in de handleiding van het mengpaneel wat je wilt kopen, te vinden op de websites van de fabrikanten, meestal onder support of te vinden in een linkje op de pagina van het product. Daar staat vrijwel altijd een tekening die wat meer verduidelijking geeft. Wat je hier vraagt gaat een beetje te ver om in een antwoord uit te leggen. Ik denk dat je je het beste eerst een beetje beter kunt later voorlichten in een ontmoeting met een verkoper van deze spullen, een muziekzaak dus. Feedback met verschillende winkels in Nederland b.v. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100