wie kent het kinderliedje" Hansje, het hippe musje" ?

Mijn reeds 30 jaar geleden veel te vroeg overleden vrouw zong dit regeltje af en toe wat plagerig en ik zou zo graag de volledige tekst weten. Wie, o wie ?

Toegevoegd na 6 dagen:
Gerrie was destijds leidster van de "Kabouters" in de parochie van Sint Lambertus, wat toen een heel bloeiende parochiegemeenschap was (rond de jaren 1950-1960) in de stad Maastricht.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zou het kunnen dat het haar eigen interpretatie was van een ander kinderliedje / versje? Hansje Knipperdolletje Hansje Knipperdolletje Die zat laatst aan de dijk Hij krabde daar zijn bolletje Zijn mutsje viel in 't slijk Hansje wil jij je mutsje verkopen Nee zus, malle zus Wie verkoopt er nou zijn muts OF Hansje pansje kevertje. Of: Hansje Sjokken, trek hem aan zijn rokken

Ik ken het nog wel! We leerden het tijdens muziekles op de basisschool. Was volgens mij onderdeel van een lesprogramma met muziek. De liedjes werden op singles afgespeeld. In mijn herinnering heette het Hansie, het hippe mussie. De melodie en muziek kan ik nog helemaal terughalen, maar de tekst nauwelijks. Alleen dit van het refrein: Zo is Hansje, het hipppe musje Piepiepie-pietertietoe (2x) (...) En dan komen alle meeuwen en alle kraaien naar hem toe en ze lachen en ze zingen en ze roepen: piepietertoe

Dankzij de informatie in het vorige antwoord heb ik het liedje kunnen vinden! De titel is "Het hippe musje" en de auteurs ervan zijn Thera Coppens en Hans Peters Jr. Zie voor de tekst en de muziek http://musiclessons.nl/diverse_songs/het_hippe_musje.jpg Mijn broertje heeft een hamster, mijn zusje heeft een vis Maar ik ben blij met Hansje en weet jij wie dat is? Het is een hippe vogel met bellen aan zijn staart en als je vraagt: "Hoe heet je?" dan pakt hij zijn gitaar. refrein: Zo is Hansje, het hippe musje, hip hip die pie-tie-pie poe. Zo is Hansje, die hippe vogel, hip hip die pie-tie-pie poe en dan komen alle duiven, alle kraaien naar hem toe en ze klappen in hun vleugels en ze roepen: "Pie-tie-pie poe!". Mijn nichtje heeft een hondje, mijn neefje heeft een kat Maar Hansje is de hipste, de hipste van de stad. Hij is zo dol op liedjes, op pop en soul en beat en als je zegt: "Toe, zing eens" dan hoor je weer dat lied: refrein Mijn vriendje heeft een aapje, mijn tante een parkiet, maar Hansje moet steeds lachen zodra hij ze maar ziet. Hij zegt: "Ze zijn wel aardig, maar hebben niet veel pit, geef mij een lekker ritme, dat houdt een vogel fit".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100