Welke muziekstukken/liedjes zijn gebaseerd op de lydische kerktoonladder?

Ik moet voor een opdracht voor mijn muziekles 3 liedjes vinden die gebaseerd zijn op een lydische kerktoonladder, maar ik kan niets vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik kan voorlopig alleen Maria, Maria vinden, maar ik zoek even door. Toegevoegd na 24 minuten: 't Is nog niet zo eenvoudig. Ik ben er inmiddels achter dat er geen psalmen zijn geschreven in de lydische kerktoonladder. Componisten als Beethoven, Grieg en Badings hebben er wel gebruik van gemaakt. Toegevoegd na 32 minuten: Hier nog iets: Theme from "to kill a mockingbird" U2, Electric Co.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=LHa5I40ovdM
http://www.youtube.com/watch?v=_t98LWNwUhI

Dat lijkt mij een onmogelijk opgave....omdat "liedjes" normaal gesproken niet zijn gebaseerd op dit soort toonladders. De lydische kerktoonladder is een toonladder waarbij de kwart (4e toon) verhoogd is tov een normale majeurtoonladder. Dus bijv. F-groot (normaal 1 mol: Bes), maar dan zonder de Bes: f g a b c d e f Het muziekstuk "Lydian Pictures" van componist Simon Dobson is bijv. gebaseerd op deze toonladder. Toegevoegd na 54 minuten: Nog een: Lullaby for Lydia - componist Walter Skolnik

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100